Descoperă Lugano: Ghid complet de activități în orașul din Elveția

Lugano se află în cantonul Ticino la granița cu Italia, pe malul nordic al lacului Lugano. Lacul glaciar Lugano este înconjurat de munți care oferă priveliști spectaculoase.

Orașul Lugano din Elveția se află la o distanță de 33 de km de Como, Italia și puteți ajunge aici cu trenul RE80. Drumul până în Lugano vă oferă posibilitatea de a admira lacul omonim care se întinde pe o suprafață de 48.7 km2.

Lugano este un oraș liniștit în care vă puteți relaxa în timp ce vă bucrați de peisajele oferite de lac, Monte San Salvatore și Monte Brè. Activitățile pe care le puteți face în Lugano:

  1. Plimbare cu funicularul sau trekking pe muntele San Salvatore

Monte San Salvatoare are o înălțime de 912 metri și o dată ajunși în vârf aveți o priveliște spectaculoasă. Panorama 360 de grade asupra orașului și lacului Lugano o să vă rămână mult timp întipărită în memorie.

O dată ajunși în vârf pe lângă admirarea peisajului puteți vizita un mic muzeu de geologie si speologie. După ce v-ați încărcat sufetul de atâta frumos, vă puteți relaxa în timp ce savurați prânzul la restaurantul Vetta din zonă.

Cea mai frumoasă priveliște, 360 de grade, o aveți de pe capela San Salvatore. De aici, oriunde te-ai uita vezi doar nuanțe de verde, albastru și orașul Lugano în depărtare.

Drumul cu funicularul pe muntele San Salvator este la fel de spectaculos ca priveliștea din vârf. Așa că dacă vă aflați în Lugano nu ratați o plimbare până la cel mai înalt și spectaculos punct de observație din oraș.

Prețul unei călătorii cu funicularul, tur – retur este de 32 franci elvețieni și vă puteți achiziționa biletele online de aici.

2. Plimbare pe faleza lacului Lugano

Vă puteți începe plimbarea din piața Piazza della Riforma, iar de-a lungul falezei puteți admira pe de o parte lacul, iar pe cealaltă parte arhitectura impresionantă a clădirilor.

În timp ce vă plimbați spre Parco Belvedere veți vedea pe partea dreaptă: Hotel Walter Au Lac, multe magazine de brand situatie în clădiri istorice, precum și un magazin al creatorei de modă Irina Schrotter.

În piazza Bernardino Lunini găsiți biserica franciscană Maria degli Angeli. Biserica a fost construită în perioada 1499 – 1515 și picturile murale sunt cele care îți atrag atenția atunci când pășești în interior.

Lugano este locul în care puteți admira munții în timp ce stați la umbra palmierilor. În parcul Belvedere vă puteți odihni pe o bancă în timp ce admirați lacul și lebedele.

Și străzile paralele cu faleza sunt frumoase, cu numeroase magazine de brand și restaurante. Puteți rătăci pe străduțele cochete pavate cu piatră cubică pentru a simți vibe-ul orașului.

3. Degustarea ciocolatei locale

Elveția este recunoscută pentru ciocolată, ceasuri și sistemul bancar. Așa că dacă vă aflați în Lugano puteți merge la magazinul Läderach pe Via Pessina, să încercați ciocolata artizanală și să descoperiți sortiementul care vă place.

În zona magazinului se află și catedrala San Lorenzo, o veche catedrală romano – catolică cu o fațadă impresionantă. Interiorul este la fel de impresionant prin mozaicul și picturile sale.

E bine de știut că în Elveția duminica toate magazinele sunt închise. Dacă vreți să faceți shopping sau doar să achiționați un suvenir, nu veniți în Lugano duminica.

4. Tur de oraș cu trenulețul/titcarul

Cel mai comod mod de a descoperi orașul Lugano este cu titicarul care face un tur complet între cei doi munți care mărginesc orașul: Monte Salvatore și Monte Brè.

Prețul biletului este de 10 euro și puteți coborâ și urca în oricare dintre stații. Așa parcurgeți toată faleza lacului și vedeți și străzile orașului. Un mod simplu și util în care puteți vedea tot ce v-ar putea interesa și să decideți unde ați vrea să petreceți mai mult timp.

Personal mi-a plăcut cel mai mult promenada străjuită de palmieri. Piazza della Riforma este locul de unde titcarul pleca, iar un tur complet durează aproximativ 40 de minute.

5. Urcat cu funicularul sau trekking pe muntele Brè

În partea opusă a muntelui San Salvatore se află muntele Brè, de fapt orașul Lugano se află între cele doua vârfuri muntoase. Așa că dacă ați urcat pe San Salvatore merită să faceți o plimbare cu funicularul și până pe vârful muntelui Brè.

Plimbarea până în vârf durează 20 de minute și puteți ajunge la poalele muntelui Brè cu titcarul pe care îl luați din piața Piazza della Riforma și face turul orașului. Mai multe informații despre orarul de funcționare și prețuri aflați aici.

În vârf se află o bisericuță și o terasă unde puteți bea o cafea în timp ce vă bucurați de împrejurimi.

Priveliștea nu este la fel de spectaculoasă ca de pe muntele San Salvatoare, dar este frumoasă mai ales dacă faceți această plimbare după-amiază și puteți să priviți lacul Lugano la apus.

O vizită în Lugano vă aduce multă liniște și vă încarcă bateriile cu energia nestăvilită a naturii, a munților și apei.

O viață ca o vacanță!

Un gând despre „Descoperă Lugano: Ghid complet de activități în orașul din Elveția

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.