Ce să vizitezi pe lacul Como, cel mai faimos lac din Lombardia

Lacul Como este cel mai faimos lac din Lombardia. Pe bună dreptate și-a câștigat acest renume, peisajele și localitățile care se află pe malul lacului sunt cu adevărat impresionante. În localitatea Como poți să ajungi cu trenul de la Milano, acesta situându-se la o distanță de 50 km.

Ce poți vizita în Como

Credit foto: Costel Covaci

De când ajungi în Como ești întâmpinat de izul luxos al orașului. Pe drumul de la gară spre lac, dai de biserica Santa Maria di Loreto construită în stil baroc, în secolul al XIV-lea.

Cu cât înaintezi pe străzile orașului Como și te apropii de lac ești uimit de eleganța locului. Restaurante cochete, magazine decorate în cele mai variate moduri îți atrag privirea la fiecare pas. Când ajungi în piața domului deja ești impresionat de tot ce ai văzut până acum.

Domul este cochet și se înalță maiestos având o arhitectură inspirată de domul din Milano. Fațada este decorată cu o multitudine de sclupturi care impresionează prin finețea detaliilor. Interiorul este impunător prin arcadele specifice stilului gotic.

Pentru o privire de sus asupra lacului puteți lua funicularul pentru a ajunge în Brunate. Brunate se află la o altitudine de 500 m și are doar 1.8000 de locuitori, dar vara devine mult mai populat când turiștii închiriază case și apartamente. Prețul biletului pentru funicular este de 5,50 euro, dus-întors.

La baza funicularului se află și portul de unde puteți lua barca pentru a vizita anumite localități care se află pe malul lacului Como.

Cea mai faimoasă localitate de pe malul lacului Como este Bellagio. Pentru a ajunge în Bellagio există o multitudine de variante, puteți opta pentru o cursă de linie care oprește în mai multe localități, o cursă directă care este mai rapidă sau un tur privat cu barca.

În funcție de buget, puteți opta pentru varianta care vi se potrivește cel mai bine. Pentru a ajunge cât mai repede în Bellagio și a vă bucura cât mai mult de frumusețea acestui orășel cochet, puteți lua din portul Como o cursă care oprește doar în câteva orașe.

Când ajungi în Bellagio deja e cu totul altă atmosferă decât în Como. Străduțele în pantă și hotelurile cu o arhitectură impozantă te întâmpină de cum ajungi în port.

În Bellagio poți întâlni adevarata atmosferă dolce vita pe care ai văzut-o doar în filme. Totul este spectaculos și privind în jur înțelegi de ce pentru a descrie Italia se foloseste expresia la grande belezza.

Italia are tot ce îți dorești: istorie, arhitectură, peisaje fabuloase și o gastronomie delicioasă. De când pășești în Bellagio te simți ca într-o altă lume în care luxul și eleganța sunt la ele acasă.

Ce poți vizita în Bellagio

Pentru a simți și mai mult atmosfera de dolce vita, Villa Melzi nu trebuie ratată la o vizită în Bellagio.

Din port până la Villa Melzi faci cam 14 minute, iar promenada Lungo Lario Manzoni străjuită de leandri îți oferă o panoramă asupra lacului Como pe care nu o vei uita prea curând.

Cand ajungi la Villa Melzi pinii marini, iarba proaspăt tunsă și vegetația luxuriantă te fac să experimentezi un colț de paradis.

Complexul Villa Melzi a fost construit între 1808 și 1810 pentru Francesco Melzi d’Eril (1753-1816), Duce de Lodi, Vicepreședinte al Republicii Italiene a lui Napoleon și mai târziu, Mare Cancelar al Regatului Italiei. Villa a găzduit numeroase petreceri.

Costumele celor care participau la evenimentele găzduite de Francesco Melzi d’Eril, pot fi admirate în Orangerie.

Vila nu se vizitează în interior, dar grădinile sunt suficiente pentru a-ți face o idee despre grandoarea evenimentelor găzduite aici.

Cea mai fotografiată stradă din Bellagio este Salita Serbelloni care este strajuită de magazine și plină de turiști. Treptele pietruite și casele colorate o fac irezistibilă.

Alte vile situate pe lacul Como, care se vizitează: Villa Carlotta – Tremezzo, Villa Balbianello, Villa Monastero – Varenna, Villa d’Este – Cernobbio, Villa La Gaeta – San Siro, unde s-au filmat câteva secvențe din fimul James Bond Casino Royale (2006), Villa Balbiano – Lenno, care apare și în filmul House of Gucci (2021).

La întoarcerea din Bellagio puteți opta pentru un vapor care are puntea superioră descoperită, de unde puteți admira munții, vegetația si vilele cochete care se înșiruie de-a lungul lacului Como.

Din Bellagio până în Como faci cu vaporul cam o oră și jumătate, timp suficient pentru a-ți delecta privirea cu peisajul minunat care te însoțește pe parcursul întregii călătorii.

Vaporul oprește în următoarele orașe: Tremezzo, Lenno,  Argegno, Moltrasio, astfel ai suficient timp pentru a te delecta cu arhitectura fiecărui loc in parte.

Pentru o vacanță fără stres și un circuit al celor mai frumoase lacuri din Lombardia, Premio Travel are cele mai bune oferte!

Dolce far niente și…. O viață ca o vacanță!

Un gând despre „Ce să vizitezi pe lacul Como, cel mai faimos lac din Lombardia

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.