Top 5 plaje de pe Costa Brava – Spania

Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca, litoralul spaniol iti ofera tot ce iti doresti, de la plaje mari, intinse, cu nisip fin, pana la golfulete ascunse printre paduri de pini. Costa Brava se afla in nordul-estul Spaniei, in Catalonia, iar un top personal al plajelor, arata cam asa:

  1. Barceloneta

Fiind o mare iubitoare a Barcelonei, nu se putea ca pe primul loc, in topul meu, sa nu se situeze o plaja aflata chiar in oras. Barcelona are 7 plaje, din pacate nu am reusit sa le vizitez pe toate, insa pot spune ca Barceloneta impresioneaza prin faptul ca se afla in Port Olimpic.

Port Olimpic a fost inagurat cu ocazia Jocurilor Olimpice de Vara din 1992, tot atunci construindu-se si cladirile din zona: Hotel Arts si Torre Mapfre, care se numara printre zgarie- norii din Barcelona.

Tot cu ocazia Jocurilor Oplimice, arhitectul canadian Frank O. Gehry a relizat unul dintre simbolurile portului – Pestele din Barcelona (Statuia Peix).

O plaja situata intr-un golfulet, unde poti petrece o dupa-amiaza placuta de vara in timp ce privesti spre Tibidabo.

  1. Tossa de Mar

Tossa de Mar este o statiune dezvoltata in jurul unui vechi castel medieval, construit in secolul al XII-lea.

Castelul avea rolul de fortareata si a jucat un rol important in lupta contra piratilor. Azi ofera o priveliste panoramica asupra Marii Mediterane.

  1. Lloret de Mar

Este una dintre cele mai populare plaje situata pe Costa Brava. Plaja intinsa cu nisip fin si apa curata atrag anual milioane de tursiti din intreaga lume.

  1. Calella

Este statiunea unde am fost cazata timp de 4 zile. Daca vrei sa vizitezi Costa Brava, dar si Barcelona, Callea este o alegere buna. Din Callea pana in Barcelona, cu trenul, faci 40 de minute.

Plaja este foarte mare, atata in lungime cat si in latime.

Callea, de asemenea, este o statiune mare, cu multe optiuni de petrecere a timpului liber, atunci cand nu sunteti la plaja. De la o plimbare prin bazar de unde poti achizitiona diverse suveniruri, pana la baruri unde poti servi tapas si sangria, Callea iti ofera multe variante de relaxare.

  1. Blanes

In apropiere de Callea, Blanes este o statiune cu plaja la fel de mare, care se intinde pe 4 km.

Singurul dezavantaj este intrarea prea abrupta in mare.

3 gânduri despre „Top 5 plaje de pe Costa Brava – Spania

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.