Top 5 plaje din Malta

Malta are tot ce îți dorești pentru o vacanță perfectă: peisaje de vis, clădiri impresionante, locuri istorice, mâncare delicioasă și plaje unde te poți bucura în voie de soare și Marea Mediterană smarald turcoaz. Am fost în Malta de mai multe ori și aș reveni oricând cu drag, de fiecare dată descoperind ceva nou.

Topul personal al celor mai frumoase plaje din Malta arată cam așa:

  1. Laguna Albastră

Fără discuție pe primul loc se află Laguna Albastră o plajă care arată exact ca cea din filmul cu același nume și unde te simți ca într-o țară exotică. Situată pe insula Comino, această plajă se poate afla într-un top al celor mai frumose plaje din Europa, nu doar din Malta.

Nisipul alb, apa turcoaz și cerul azuriu te fac să nu îți mai dorești să pleci de pe această plajă. Pentru cei care nu știau, țara Malta cuprinde trei insule: Malta, Comino și Gozo. Din Malta ajungi cu ferry boat-ul cam in 30 de minute, iar dacă îți vei petrece aici vacanța cu siguranță îți vei dori să revii pe această plajă desprinsă dintr-un paradis exotic.

  1. RAMLA BAY (RAMLA IL-HAMRA)

Este o plajă cu nisip roșu, întinsă, locul ideal unde să petreci o după-amiază liniștită sub soarele arzător al Mediteranei. O plajă pe care nu o găsești în toate ghidurile turistice, eu am descoperit-o când am filmat videoclipul “Mai Aproape” – Cristina Spatar feat. Don Baxter.

  1. Mellieha

        Plaja este mare, întinsă, cu intrarea în mare lină, apa se adâncește progresiv, ceea ce o face ideală pentru familiile care au copii mici. E minunat să înoți în timp ce privești orașul Mellieha și te bucuri de apă cristalină.

Dacă vreți să petreceți o zi întreagă la plajă, puteți mânca chiar aici. Sunt multe chioșcuri amplasate chiar pe plajă, așa că nu sunteți nevoiți să vă deplasați prea mult. Indiferent de ce mâncare alegeți, dacă tot sunteți în Malta nu uitați să încercați băuturile locale malteze: berea Cisk și sucul Kinnie.

Unde să stai în Mellieha

Solana Hotel & Spa are o piscină pe acoperiș și o priveliște asupra întregului golf. Dimineața te poți bucura de micul dejun cu această priveliște în față.

Pergola Hotel & Spa este un alt hotel cu o priveliște deosebită de unde poți admira cele mai frumoase apusuri din Malta.

Având în vedere că Mellieha este situată pe un deal, pentru a ajunge la plajă indicat este să luați autobuzul care circulă din 6 în 6 minute și în mai puțin de 9 minute sunteți în golf. Bineînțeles că dacă sunteți o fire sportivă puteți parcurge cei 2 kilometri pe jos.

Mellieha este o stațiune liniștită unde poți petrece un sejur de relaxare din care să te întorci cu bateriile încărcate. Poți vizita biserica parohială și te poți plimba pe străduțele înguste în timp ce admiri arhitectura clădirilor.

  1. Buggiba

Stațiunea Buggiba oferă o plajă mică, dar cu nisip fin. Este o stațiune animată, cu multe puburi, baruri și terase, fiind ideală pentru tinerii care vor să îmbine zilele petrecute pe plajă cu nopțile de distracție.

  1. Plaja hotelului Excelsior

Malta fiind o insulă cu un relief stâncos nu are foarte multe plaje întinse, de aceea hotelurile încearcă să ofere accesul la golfulețe private, frumos amenajate. Hotelul Excelsior are o astfel de plajă cu nisip fin, apă limpede și un view către portul din Valletta.

Având în vedere că este situat în capitala Maltei, Valletta, Hotelul Excelsior este ideal pentru cei care vor să-și petreacă vacanța la plajă, dar și să viziteze. Dacă ajungi în Valletta nu trebuie să ratezi: co-catedrala Sfantului Ioan, gradinile Barrakka și cu siguranță vei găsi multe străduțe și locuri care te vor impresiona.

Ca bonus, locurile care nu au o plajă propriu-zisă, dar oferă o priveliște de vis: Golful Nimfelor – Gozo, Popeye Village, Fereasta Albastră.

Golgul Nimfelor – Gozo

Nu este o plajă propriu-zisă, nu are nisip și este un golf unde ancorează bărcile pescarilor, însă este un loc de o frumusețe aparte care nu trebuie ratat atunci când te afli într-o vacanță în MaltaGolful nimfelor cu o legendă foarte frumoasă are cea mai limpede apă de culoarea smaraldului pe care o poți găsi în arhipelagul maltez.

Popeye Village a fost construit în 1979 pentru filmarea filmului “Popeye “ care l-a avut în rolul principal pe îndrăgitul actor Robin Williams. Maltezii au pastrat platoul de filmare și l-au transformat într-un parc de distracție pentru cei mici, unde poți revedea diferite scenete cu Popeye, Pluto și Olive.

Popeye Village se află într-un golf superb cu o priveliște încântătoare unde preț de câteva ore, te poți relaxa privind marea, cititind o carte sau înotând în apa de un albastru năucitor.

Fereastra Albastră – o minune a naturii, un loc emblematic pentru Malta care a devenit celebră în filme precum Game of Thrones.

The Azure Window
Game of Thrones setup Malta

Din păcate în primăvara anului 2017, în urma unei furtuni s-a surpat. Dar, priveliștea impresionantă a rămas și poți face baie într-un golfuleț cu apa smarald.

Malta ofera locuri încărcate de istorie, clădiri cu arhitectură impresionantă, minuni ale naturii și plaje pentru toate gusturile. Cele mai bune oferte pentru o experiență de vis în acest arhipelag din Marea Mediterană, le găsiți la Malta Travel, www.malta.ro, agenția specializată de peste 20 de ani în vacanțe în Malta.

O viață ca o vacanță!

7 gânduri despre „Top 5 plaje din Malta

  1. Plăcut, scurt şi la obiect. Ai omis totuşi plaja cu nisip Golden Bay. Nu am ajuns încă în Malta, însă am o rezervare în Buggiba, 14 nopţi, în luna octombrie.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.