Îmi doream să vizitez Nucșoara și să mă plimb prin Munții Făgăraș printre bujorii de munte, așa că m-am bucurat când s-a anunțat evenimentul “A înflorit bujorul în Făgăraș.”
Am plecat din București la 6:00 dimineața și am ocolit puțin, neștiind că în Nucușoara se poate ajunge atât prin Brădet cât și prin Corbi. Am ales varianta prin Brădet și ne-am rătăcit puțin luând-o prin pădure pe drumul care duce spre barajul Vidraru, însă în cele din urmă am ajuns la Pensiunea Crapatica din Nucșoara, locul de unde a început traseul prin Munții Făgăraș.
Am pornit cu mașinile de teren spre Malița pe Valea Cernatului, iar frumusețea peisajelor nu poate fi surprinsă de niciun obiectiv foto.
A fost pentru prima dată când am văzut bujori de munte, iar Muntele Malița acoperit de aceste flori este un tablou de care te poți bucura doar în luna iunie.
După ce ne-am bucurat de aerul curat, împrejurări și bujorii de munte care au un gust foarte bun și multiple calități terapeutice, am plecat, tot cu mașina, spre stână pentru a servi o masă tradițională.
Am fost întâmpinați cu țuică și preparate tradiționale: bulz pe jar, jintiță și pastramă de oaie. Nu puteam să ratez ocazia de a-mi face o poză îmbrăcată cu haina tradițională purtată de ciobani.
De aici se urca spre Scărișoara Mică, iar de acolo până la Vf.Moldoveanu mai sunt cam 3 ore de mers de jos. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile am renunțat să mai merge, însă am promis că vom reveni.
Erau nori și nu am putut să admirăm vârful nici măcar de la distanță, până la el se poate ajunge și prin Valea Rea. De la Nucșoara până la Stâna lui Brunei se merge cu mașina de teren 45 de km, iar de acolo se urcă 3 – 4 ore.
Dl. Costică de la Pensiunea Carpatica este salvamont și însoțește grupurile care vor să se aventureze spre Vârful Moldoveanu sau doar să se bucure de priveliștea oferită de Munții Făgăraș.
Să urci pe Vârful Moldoveanu este cu siguranță o experiență unică, dar care necesită echipament și pregătire corespunzătoare. Sper ca în anii următori să mă bucur de această experiență și să ajung la 2.544 de m, pe cel mai înalt vârf din România.
Foarte tare. Mi-ai dat idei pentru un w/end break 🙂
Cu ce ai facut pozele?
e foarte fumos traseul, iar daca ai conditie fizica merita sa urci pana pe Vf. Moldoveanu, peisajele sunt impresionante!
Pozele sunt facute cu S7!
decat sa urci cu masina de teren peste tot, faci 2 poze si apoi mancare, mai bine stai acasa
natura e facuta sa o faci la pas
si mai dai idei si la altii cum sa o distruga venind cu masinile
Depinde de conditia fizica a fiecaruia, fiecare se bucura de natura in felul lui!