Valencia

Iubesc Spania, îmi plac: oamenii, clima, stilul și arhitectura clădirilor. Palma de Mallorca o ador pentru că acolo locuiește prietena mea Gabriela, Barcelona este orașul meu de suflet, unde m-aș muta și mâine, iar Valencia am descoperit-o vara trecută.

Am ajuns în Valencia cu trenul de la Barcelona, un mijloc de transport rapid și curat care îți permite să admiri Costa Dorada și să te oprești și în Salou, dacă eștă fan al parcurilor de distracție.

Estación del Norte în spaniolă, Estació del Nord în valenciană sau Gara de Nord mai pe românește este o capodoperă arhitecturală care impresionează prin amploarea spațiului și decorațiunile ornamentale.

Se află în centrul orașului lângă Plaza de Toros, la 200 de metrii de primărie și de aici ai mijloace de transport către orice loc din Valencia.

Plaza de Toros, renumita coridă spaniolă, a fost construită pornind de la arhitectura unui amfiteatru roman, sub forma unui poligon cu 48 de laturi și 384 de arcuri exterioare.

Sediul Poștei Centrale, Palacio de Correos y Telégrafos, este o altă clădire care îți atrage atenția prin stilul architectural.

Complexul Artelor și ȘtiintelorCiudad de los Artes y las Ciencias este o încununare a stilului architectural din Valencia. Un complex futurist care cuprinde: Muzeul Științelor Principe Felipe, planetariumul L’Hemisfèric, parcul L’Oceanografic, grădina L’Umbracle, Palatul Culturii – Opera Reina Sofia, pentru a vizita cât mai mult aveți nevoie de cel puțin 1 zi.

L’Oceanografic este cel mai mare oceanograf din Europa, un parc marin cu peste 45000 de animale si zone cu diferite habitate Regret ca nu l-am vizitat, insa reprezinta un motiv în plus pentru a ma intoarce in Valencia.

Dacă sunteți pasionați de shopping, puteți merge la Centro Comercial El Saler sau la El Corte Inglés, ambele aflându-se lângă Orașul Artelor și Științelor.

Dacă vreți să mergeți la plajă, Valencia are plaja Malvarrosa întinsă, atât în lungime cât și în lățime. Apa nu are culoarea azurie cu care ne-a obișnuit Marea Mediterana, însă este calmă, fără valuri și poți înot liniștit până departe în larg.

Mai sunt multe locuri de vizitat, Grădina Zoologică care este de fapt un bioparc în care animalele stau în habitatul lor natural, pe care sper să le văd cu ocazia unei noi vizite în acest frumos oraș spaniol.

O viață ca o vacanță!

3 gânduri despre „Valencia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.