Pe insula Capri se ajunge din Napoli în 50 de minute, cu un catamaran. În Golful Napoli se află 3 insule: Capri – cea mai mică, Procida și Ischia – cea mai mare și de origine vulcanică.
Capri are o suprafață de 10 km și 3 localități principale: portul pitoresc – Marina Grande, capitala – Capri și cea mai înaltă localitate – AnaCapri, care oferă o priveliște panoramică asupra întregii insule. Din Capri în AnaCapri poți ajunge cu taxiul sau uricând cele 921 de Trepte Feniciene care se întind pe o suprafață de 1.7 km.
Topul preferat al activităților din Capri:
- Croaziera în jurul insulei. Astfel ai ocazia să vezi întreaga insulă, să te bucuri de mare, soare și priveliștea încântătoare a construcțiilor celor faimoși și bogati care apar printre pinii impunători.
Plimbarea începe din Marina Grande și durează aproximativ o oră, să faci turul întregii insule și să admiri cele mai importante obiective.
Faraglioni – emblematicele stânci din Capri, cele mai fotografiate și care în trecut chiar au fost folosite ca faruri.
Grota Albastră în care se intră cu o barcă mică, doar cu trei persoane pentru că trebuie să te lași pe spate, stâncile la intrare fiind foarte joase.
Formațiunile stâncoase care îți pun imaginația la contribuție, să distingi diverse forme de animale.
Casele celor faimoși și bogați: Donatela Verasce, Dolce & Gabbana, Pirelli, Swarovski, Sophia Loren, Moet & Chandon – care atunci când au lansat noua șampanie de fragola, au umplut piscina casei cu șampanie și căpșune.
Drumul botezat “Mamma Mia!”, aceasta fiind expresia rostită atunci când îl parcurgi cu mașina.
- Funicular – prețul unei călătorii este de 2 euro și te duce în Piazza di Capri unde este un furnicar de oameni. Dar, peisajul este atât de frumos și ești încărcat de atâta energie pozitivă, încât oamenii din jur nu te deranjează.
- Grădinile lui Augustus – împăratul Augustus, în secolul al VIII-lea a condus din Capri imperiul Roman timp de mai multe decenii. Grădinile sunt de o frumusețe care îți ia respirația.
Din Grădinile lui Augustus ai cea mai frumoasă priveliște asupra celor mai emblematicele stânci din Capri – Faraglioni, cele trei stânci care apar în toate cărțile poștale. Merită să poposești preț de câtvea minute bune în aceste grădini și să admiri măreția naturii.
Când ieși din grădini întâlnești parfumeria, parfumul Carthusia din Capri are o poveste foarte frumosă. Regina a venit în vizită la măicuțele de pe insulă fără să anunțe. Pentru a o primi așa cum se cuvine, măicuțele au adunat toate florile care creșteau pe insulă și i le-a dăruit. Când florile s-au uscat acestea emanau un parfum foarte frumos, așa că măicuțele au început să fabrice parfumul care a devenit emblematic pentru insula Capri.
- Plimbare pe străduțele înguste și întortocheate
Fiecare străduță din Capri este diferită și are farmecul ei. Dacă ai suficient timp să rătăcești pe străduțele de pe insulă este o plăcere și o încântare. Este destul de dificil să te pierzi, pentru că toate străduțele coboară spre port: Piccolo Marina și Marina Grande.
Pe străduțele din jurul Piazza di Capri, seara te poți întâlni cu diverse celebrități, actori care își petrec vacanța aici. Sophia Lauren în tinerețe era fana acestor străduțe și se plimba desculță, spre deliciul vânzătorilor care voiau să-i ofere produsele lor.
Sunt străduțe cu magazine, hoteluri celebre sau pline de flori. Eu am vizitat Capri la sfârșitul lui septembrie, dar primăvara și vara străzile sunt pline de încântătoarele flori de Bougainvillea.
- Să înoți în mare în timp ce privești casele terasate, învăluite de razele soarelui ce se ascunde printre nori și îți dezmiardă fața.
În momentele în care înoți agale, apa fiind destul de sărată încât să te țină la suprafață, și privești insula, te afli la granița dintre realitate și reverie și îți dai seama că pentru astfel de clipe merită să trăiești.
Lipsa nisipului de pe plajă este compensată de peisaj și de claritatea apei, care îți dă posibilitatea să vezi până la adâncime foarte mare. Chiar dacă în Capri nu sunt plaje cu nisip, prezența pietrelor din apă este compensată de frumusețea peisajelor.
O mică parte din sufletul meu a rămas în Capri și încă se plimbă pe străduțele înguste și întortocheate, iar când obosește de atâta frumos se răcorește în Marea Tireniană.
O viață ca o vacanță!
Foarte interesant si util in acelasi timp…felicitari !!!
Mulțumesc sper să am ocazia să ajung și în Anacapri cât de curând!