Top 5 locuri pe care să le vizitezi în Rabat

Rabat este capitala Marocului și total diferit de Marrakech care este un oras unic în lume. Rabat-ul este mult mai european și modern cu străzi și bulevarde largi, moștenite din vremea ocupației franceze. Însă și actualul rege, Mohamed al VI-lea investește în dezvoltarea capitalei și construiește Orașul Viitorului” pe malul râului Bou Regreg care străbate orașul.

Mie mi-a plăcut Rabat-ul și într-un top al orașelor din Maroc l-aș situa pe locul 3. Top-ul locurilor pe care să le vitezi în acest oraș arată cam așa:

  1. Citadela Kasbah Oudaya

Kasbah Oudaya este o fortăreață construită în secolul al 12-lea pe malul Atlanticului, iar când meterezele îi sunt dezmeridate de lumina apusului este o plăcere sa o vizitezi. Are o grădină superbă cu portocali și tot felul de plante cu flori coloarate.

Unele străduțe din interiorul cetății sunt văruite în alb și albastru și te duc cu gândul la celebrul Chefchaouen, orașul albastru din Maroc. Chefchaouen se află la 200 kilometri disanță de Rabat, la poalele munților Rif. Dacă în vacanța ta prin Maroc nu ajungi să-l vitezi, îi poți simți puțin vibe-ul, plimbându-te pe străzile din Kasbah Oudaya.

În plus, de pe meterezele cetății ai o priveliște superbă asupra estuarului prin care râul Bou Regreg se varsă în Atlantic. Deci, dacă te afli în Rabat trebuie să bifezi și o vizită la citadelă.

  1. Palatul Regal

Regele are 11 palate pe tot teritoriul Marocului, dar nu se pot vizita. Nu ai acces în interior, nici măcar în curtea palatului, tot ce poți admira este poarta. Porțile sunt specifice zonei islamice cu diverse modele de mozaic.

Se spune că cea mai frumoasă poartă este cea a palatului din Fes, însă după ce ai văzut două – trei porți, ți se par toate la fel. Poate un ochi artistic ar sesiza diferențele.

Palatul regal din Rabat, Dar al-Makhzen, este reședința oficială a regelui, așa că nici măcar de poartă nu te poți apropia, dacă vrei să o fotografiezi o faci de la distanță.

Palatul este înconjurat de o frumoasă grădină toaletată în stil francez, cu palmieri și copaci tăiați simetric. În plus, în curte se află și moscheea privata a regelui, Moscheea Ahl-Fas.

  1. Turnul Hassan al II-lea

Califul Yusuf Yaqub al-Mansur avea în plan, în secolul al 12-lea să construiască la Rabat cea mai mare moschee din lume. Acest lucuru nu s-a întâmplat, iar Turnul Hassan al II-lea este de fapt minaretul moscheei care nu s-a finalizat niciodată.

În fața turnului înalt de 44 de metri se află 348 coloane aduse de la orașul antic Volubilis pentru a susține acoperișul moscheii proiectate.

De pe platoul unde se află turnul ai o priveliște de ansamblu asupra portului și oceanului.

  1. Mausoleul

Mausoleul a fost inagurat în 1967 și aici sunt îngropați: primul rege al Marocului independent, Mahommed V, fratele său Moulay Abdallah și regele Hassan al II-lea. Este ornat cu marmură, ceramică și motive islamice, fiind păzit de gărzi alături de care te poți fotografia.

La intrarea în cetate sunt gărzi ecvestre, un alt punct de actracție pentru pasionații de fotografii.

  1. Corniche – zona de promenda

Corniche este varianta din Maroc pentru Promenade des Anglais de la Nisa, Paseo Marítimo din Palma de Mallorca sau bine-cunoscuta faleză de la Mamaia. Corniche este denumirea pentru zona care se află pe malul oceanului Atlanic special amenajată pentru promenadă.

Ca majoritatea plajelor de la ocean, acestea sunt accidentate, cu stânci, povârnișuri și denivelări, însă lângă Citadela Kasbah Oudaya se află o plajă cu nisip fin.

În plus, de-a lungul acestei zone se află diferite cafenele, baruri unde poți savura faimosul whisky marocan, adică ceai de menta.

O viață ca o vacanță!

 

Un gând despre „Top 5 locuri pe care să le vizitezi în Rabat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.