Top 5 emirate din Emiratele Arabe Unite

ce sa vizitezi in Abu Dhabi

O vizită în Emiratele Arabe te scoate din zona ta de confort și te duce într-o lume în care tradițiile arabe se împletesc cu luxul și opulența. Rezervele de petrol au făcut ca această zonă să aibă o evoluție fascinantă și în doar 30 de ani să se transforme dintr-o zonă deșertică într-una cu zgârie noi, parcuri de distracție și mall-uri de dimensiuni impresionante.

Cele șapte Emirate Arabe Unite sunt: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah şi Fujairah, iar un top personal arată cam așa:

  1. Abu Dhabi

Abu Dhabi este emiratul meu preferat, verde – cu mulți plamieri, multe plaje și peste 2.000 de insule. Deși Dubai-ul este impresionant așa cum am scris aici, emiratul Abu Dhabi este mai pe placul meu.

Abu Dhai se poate traduce prin “Tatăl Gazelei”, gazela fiind văzută pe malul râului Yass de către primul trib berber care s-a stabilit în această zonă.

Muzeul Louvre este un loc care trebuie vizitat de către toți iubitorii de artă, iar Orașul Viitorului unde totul funcționează pe bază de energie solară se afla tot în Abu Dhabi. Mai multe despre obiectivele turistice din acest emirat, aflați citind Top 12 atracții turistice în Abu Dhabi.

  1. Dubai

Live luxury, travel Dubai!”, cam așa s-ar traduce în câteva cuvinte experiența din acest emirat. Dubai-ul impresionează la orice pas și este într-o continuă transformare, tot timpul construindu-se noi și noi mall-uri și clădiri care să-ti ofere experiențe de neuitat.

La următorea vizită în Dubai vreau să experimentez tiroliana XLine din Dubai Marina, însă până atunci rememorez experiențele care m-au încântat la prima vizită: safari in deșert, croaziera în Dubai Marina, urcarea la etajul 124 în Burj Kalifa, vizitarea plajei de la Burj al Arab. Top 12 atracții turistice în Dubai puteți citi aici.

  1. Ras Al-Khaimah

În emiratul Ras Al-Khaimah pe insula Marjan m-aș întoarce oricând și aș sta oricât. Ras Al-Khaimah se află la o distanță de 80 km de Dubai, iar Ras înseamnă punct, vârf, în limba arabă, numele emiratului putând fiind tradus prin “Vârful Cortului”.

Insula Marjan este o insulă artificială, așa cum este și Insula Palmier din Dubai. Marjan înseamnă perlă în limba arabă, zona respectivă fiind recunoscută în trecut pentru culegerea de perle.Insula are o promenadă de 23 km și găzduiește numeroase resorturi de 5 stele. Double Tree by Hilton este locul ideal pentru a te relaxa după ce ai vizitat mai multe obiective turistice din Emiratele Arabe Unite.

Resortul este ideal pentru un sejur fiind recomandat famiilor cu copii, acesta având numeroase restaurante, mai multe piscine și locuri de agrement pentru copii. Apa din Golful Persic este incredibil de caldă și cristalină, putând să înoți nestingherit în ea. Doar steluțele de mare îți mai artag atenția din când în când.

Poți petrece o săptămână întreagă aici într-un sejur all inclusive. Mâncarea de la restaurant este variată și diversificată, în fiecare zi având un alt specific: luni – italian, marți – german, miercuri – american, joi –  asiatic, vineri – arab, sâmbătă – international, duminică – turcesc.

Dacă te plictisești să stai în resort poți să alegi o plimbare la mall sau o croazieră de o zi în Oman. Chiar dacă ți se pare incredibil, în Ras Al-Khaimah se află cei mai înalți munți din Emiratele Arabe Unite – vârful Jebel Jais are o înălțime de 1,934 m. Tot aici se află și cea mai lungă tiroliană din lume, are o lungime de 3 km și atinge o viteză de 150 de kilometri pe oră.

  1. Sharjah

Sharjah este al treilea cel mai mare emirat, iar capitala cu același nume face parte din zona metropolitană Dubai-Sharjah-Ajman. Sharjah este considerată capitala culturală a Emiratelor Arabe Unite, iar în 2019 a fost desemnată Capitala Mondială a Cărții de către UNESCO.

Centrul Cultural din Sharjah cuprinde: Palatul Culturii, Biblioteca Publică, Palatul Administrației Locale și Moscheea Ahmed Ibn Hanbal construită în stil Islamic cu două minarete.

  1. Fujairah

Emiratul Fujairah se află la granița cu Oman și o perioadă lungă de timp a fost colonie portugheză. Fujairah este un emirat cu verdeață și palmieri, fiind numit și “plămânii Emiratelor”. Dacă vă aflați în trecere puteți vizita Fortul Portughez care datează din secolul al VI-lea și este cel mai vechi fort din emirate.

Trecerea dintr-un emirat în altul nu este delimitată fizică, doar schimbarea peisajului te face să realizezi că ești în alt emirat. De exempul, în Ras Al Khaimah peisajul caracteristic este reprezentat de dune de nisip roșiatic printre care din când în când zărești pâlcuri de cămile.

Mi-a plăcut foarte mult vacanța din Emirate, mi se pare un loc fascinant si impresionant unde poți trăi o serie de experiențe unice: de la safari în deșert până la ski în mall sau plimbare cu cea mai lunga tiroliană din lume.

IMPORTANT! În Emirate nu se consuma alcool și nu se fumează în spațiile publice. Pentru fumători cred că este destul de dificil, nu am văzut spații special amenajate pentru ei în mall-uri, restaurante sau hoteluri. Cred ca singurul loc în care pot fuma este camera de hotel, de aceea e important să menționeze de la început că doresc o cameră pentru fumători.

Atunci când călătorești în Emirate e bine de știut că în perioada Ramadanului magazinele în mare parte sunt închise și nu se mănâncă în spațiile publice, de la răsăritul soarelui până la apus. Însă, food court-urile din mall sunt deschise, restaurnate de tip fast-food KFC, McDonald’s au perdele în spatele cărora poți mânca nestingherit de privirile musulmanilor.

Partea buna este că străzile și mall-urile sunt mult mai libere, localnicii fiind în vacanță și petrecându-și timpul acasă cu familia și prietenii. Eu nefiind nici băutoare, nici fumătoare sau vreo mare gurmandă, chiar m-am bucurat că am călătorit în Emirate în perioada Ramadanului, pentru că era mai liber și mai puțină lume la obiectivele turistice. Deci, dacă nu te duci în Dubai pentru shopping sau turism culinar, perioada Ramadanului este una bună pentru a vizita Emiratele.

Mie mi-a plăcut foarte mult în Emirate și mi se pare că Europa devine prea aglomerată și prea scumpă pentru ce oferă. Abia aștept să revin în Peninsula Arabică și mi-am trecut pe lista cu destinații de vacanță și Doha – capitala Qatarului. Până la următorea vacanță vă doresc …

O viață ca o vacanță!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.