Croazieră în Oman

 

Croziera în Oman am făcut-o când am fost în vacanță în Emiratele Arabe Unite. Din Ras Al Khaimah, unde am fost cazați pe insula Marjan, până în Oman faci cam o oră și jumătate. Omanul se afla la granița cu emiratul Fujairah, aflat în trecut sub dominație portugheză, de unde și denumirea.

Fujairah este un emirat cu multă verdeață, din punctual acesta de vedere asemănându-se cu Abu Dhabi. Însă, cum treci granița în Oman, peisajul se schimbă, devenind arid și lipsit de vegetație. Pe de o parte sunt munții stâncoși cu ierburi pitice, iar pe de altă parte Golful Oman care se întinde cât vezi cu ochii, de-a lungul plajelor cu nisip fin.

Oman-ul este sultanat și are capitala la Muscat. Cei care aleg să petreacă mai multe zile aici, pot vizita moscheea Sultan Qaboos, Fortul Mutrah, Palatul Al Alam, Mutrah Souq.

Croaziera plecă din portul Kashab și este locul perfect pentru a te relaxa și bucura de soare și apă. Croaziera durează 6 ore și ai timp suficient pentru a privi munții, bronza sau pur și simplu a te bucura de liniștea dată de albastrul infinit al Golfului Oman. Pe vas ai acces la apă, cafea, sucuri, fructe și masa de prânz, incluse în prețul croazierei.

La un moment dat, vasul acostează intr-un golfuleț cu apa smarald și poți să înoți, să te plimbi cu barca de viteză, cu banana sau să stai la umbra unui palmier pe plaja cu nisip alb. Dacă e să trec la capitolul premiere, m-am plimbat pentru prima dată cu banana. Nu am mai făcut-o până acum pentru că îmi era frică de momentul răsturnării în apă. Dar acum peisajul era atât de frumos, apa de un verde smarald, munții care o înconjurau, încât am zis că acum e momentul să mă plimb cu banana.

Mi-a plăcut atât de mult încât aș mai repeta experiența, iar momentul răsturnării nu este atât de rău pentru că ai vesta de salvare și în câteva secunde ești la suprafață. Deci, plimbarea cu banana este și pentru cei care nu știu să înoate, având în permanență vesta de salvare.

După plimbarea cu banana, am petrecut o jumătate de oră pe plajă, unde am profitat de briză pentru a mă plimba, înota și aduna scoici pentru suveniruri. În timp ce înoți poți să privești munții stâncoși și pleșuvi care se înalță din mare și iezii care încearcă să se ascundă de sorele dogoritor la umbra palmierilor.

Fiind o fană a sporturilor de apă, m-am plimbat cu barca de viteză, făcând un ocol al golfului și admirând grotele de aproape. După plimbarea cu barca, am înotat în jurul vasului până când capitanul a bătut gongul care anunța plecarea. Am aruncat o ultimă privire spre plajă și m-am urcat la bordul vasului având convingerea că într-o vacanță, croazierele sunt cea cea mai frumoasă experiență.

La întoarcerea spre portul Kashab ne-am oprit să privim peșterile scluptate în stânca de un alb strălucitor. Golful Oman fiind o extensie a Oceanului Indian este populat de numeroase specii de pești și delfini. Dacă ai noroc în croazieră poți fi însoțit de delifinii care înoată în jurul vasului.

Ne-am oprit să și pescuim cu o undiță rudimentară doar din gută si cârlig, dar peștii nu s-au arătat. Unii au venit, au mâncat momeala și au plecat, nelăsându-se prinși. Chiar dacă nu am văzut delfini și nu am prins pești, croaziera în Oman a fost o experiența memorabilă.

Croaziera în Oman a fost organizată de Musandam Tourism, prețul fiind de 150 de euro. Prețul include și transportul de la hotel, la portul Muscat, precum si masa de prânz, băuturile și fructele la care ai acces pe toată durata croazierei. Un reprezentant al agenției s-a ocupat de noi pe tot parcursul croazierei, inclusiv de formalitățile vamale și de transportul de la hotel, la port.

Dacă te afli într-o vacanță în Dubai, nu uita să faci o croazieră și în Oman. Chiar dacă afară sunt 40 de grade, pe mare temperatura se resimte altfel și te poți bucura de un relief și o atmosferă total diferită de cea din Emiratele Arabe Unite.

O viață ca o vacanță!

 

Un gând despre „Croazieră în Oman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.