Barcelona – ce să vizitezi în 3 zile


Am avut ocazia să vizitez acest oraș timp de 3 zile, însă nu am fost cazată în Barcelona, ci în Calella, o stațiune de pe Costa Brava. În 3 zile am reușit să mă îndrăgostesc de acest oraș și într-o zi, dacă mi s-ar oferi ocazia, aș alege să locuiesc aici. Din păcate nu am reușit să îi descoper toate atracțiile, să mă plimb de nebună pe străzile vechi unde spaniolii știu din plin să se bucure de viață, să vizitez casele Gaudi care au o arhitectură aparte, să merg la coridă, la muzeul figurilor de ceară, parcul de agrement Tibidabo și cine știe în câte alte locuri minunate pe care Barcelona le are.

Am reușit doar să mă plimb pe faimosul bulevard La Rambla, care în traducere înseamnă albie de râu, din piața Catalunya până în Port Vell unde am vizitat acvariul. Asta am făcut 2 zile la rând, ci nu datorită magazinelor de firmă care se află pe celebrul bulevard, ci datorită efervescenței, agitației- dar totuși, nu obositoare – multitudinii de culori pe care le întâlnești la tot pasul. Iar când ajungi în capătul bulevardului, unde se afla și statuia lui Cristofor Columb, ce poate fi mai frumos decât să bei un suc în port și să admiri marea. Îmi pare rău că nu am avut suficient timp să iau funicularul până în parcul Montjuic, să am o privire de sus asupra mării și orașului.

Am vizitat Sagrada Familia care e impresionantă și sper ca cel puțin, măcar dupa 2021 – când se preconizez finalizarea catedralei, să reușesc să mai vizitez Barcelona o dată.

Dintre toate operele faimosului arhitect Gaudi am vazut doar Parcul Guell, unde casele îți dau impresia ca sunt de turtă dulce și poți privi întreg orașul de sus și astfel observi aranjarea clădirilor în formă de grătar.

Seara nu am ratat spectacolul oferit de Fântâna Magică, din fața Palatului Național Montjuic. O oră în care apa colorată variat “dansează” pe ritmurile muzicii. Cred că după o zi obositoare nu există un mod mai bun de relaxare.

Barcelona este un oras cosmopolit care nu te lasă să te plictisești nici o clipa! O viață ca o vacanță!

 

5 gânduri despre „Barcelona – ce să vizitezi în 3 zile

  1. Asa este. Dupa o zi lunga de vizitat merita sa te opresti la fantanile magice. Eu am fost 4 zile si 3 nopti si am vizitat aproape tot ce trebuie vizitat intr-un asemenea oras. Daca as mai avea ocazia, ma descurc si singura sa ajung in locurile care am fost. Asa este iti vine sa te stabilesti definitiv la ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.