Sapanta – locul in care si moartea e vesela

Am avut ocazia sa vizitez Maramuresul datoria campeniei CIF curata Romania. Dupa ce am curatat mocanita, impreuna cu intreaga echipa ne-am hotarat sa mergem pana la Sapanta sa vizitiam Cimitirul Vesel si Manastirea Sapanta Peri.

Cimitirul Vesel este un loc unic in lume si a fost introdus in top celor mai bizare destinatii turistice de pe intreg globul. Este un cimitir – muzeu, unde pe fiecare cruce se afla cate o poezie care surprinde in mod amuzant viata celui care se odihneste pentru vecie in acest loc.

biserica Cimitirul Vesel

Cimiterul Vesel Sapanta (2)

Povestea Cimitirului Vesel incepe de la Stan Ioan Patras, primul care a scluptat pe cruce un portret si versuri despre viata lui. Din 1977 si pana in prezent, cimitirul a adunat peste 600 de cruci care descriu momentului mortii cu umor si detasare.

Stan Ioan Patras fondatorul Cimitirului VeselSapantacruci Cimitirul Vesel

Manastirea Sapana Peri este un loc atemporal, odata ce ai trecut de poarta de la intrare, simti cum te cuprinde un sentiment de pace si liniste.

Situata la granita cu Ucraina si avand o inaltime de 78 de metri, crucea de pe turla bisericii poate fi vazuta si din tara vecina.

biserica veche Sapantapridvor Manastirea Sapanta Peri

Maramures este un loc care prin frumusetea peisajelor, bunatatea si felul de a fi al oamenilor, te face sa-ti doresti sa revii.

2 gânduri despre „Sapanta – locul in care si moartea e vesela

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.