Hai să socializăm la Templul Dorințelor, Vulcanul Racoș, Lacul de Smarald, Coloanele de Bazalt și Moara cu Noroc

Am plecat în excursia de la Racoș împreună cu grupul “Hai să socializăm”, nu știam nimic despre obiectivele turistice incluse în acest circuit și eram curioasă să le văd și să aflu mai multe despre ele.

Prima oprire a fost la “Templul Dorințelor” la Mânăstirea Rupestră de la Șinca Veche. Se spune că dacă ai sufletul încărcat de bunătate și de dorință, ți se împlinește rugăciunea. Sunt numeroase mărturii ale persoanelor care au trăit diferite stări inexplicabile, în această zonă.

E un loc încărcat cu spiritualitate, unde îți găsești liniștea și pacea interioară în timp ce urci spre Schitul Sfântul Nectarie.

drumul de la manastirea rupestra spre Schitul Sf.Nectarie de la Sinca VecheSchitul Sf.Nectarie de la Sinca Veche (2)

Schitul e un mic așezământ pe dealul Pleșu care adapostește moaștele Sfântului Nectarie, biserica este micuță și dacă reușești să-ți oprești gândurile simți energia pozitivă a locului.

De la schit ieși pe un platou care îți oferă o priveliște superbă asupra Munților Făgărași.

Ohaba

Călătoria noastră a continuat către Moara de apa de la Ohaba, un loc unde liniștea se împletește cu tradiția. Este singura moară de apă funcțională din zona Făgărașului, încă din anul 1873 care se află la a patra generație de proprietari.

Pietrele de moară au fost aduse din Franța, iar diferența față de o moară care funcționeaza cu energie electrică este că produsul finit curge rece, astfel încât își păstrează proprietățile nutritive.

moara ohaba care macina porumb

Moara de la Ohaba este inclusă în circuitul international al morilor și are și o pensiune unde vă puteți caza pentru a vă bucura de susurul linștitor al apei.

intrare in castelul sukosd bethlencurtea castelului sukosd bethlen de la Racos

Următoarea oprire a fost la Castelul Sükösd-Bethlen din Racoș construit în 1624 sub forma unui bastion având elemente de arhitectură medievală.

Castelul momentan este în paragină, dar sper să fie recondiționat cât de curând pentru că este păcat să se piardă o astfel de mostenire istorică și arhitecturală.

Am urcat la Vulcanul Racoș care a erupt ultima data în urmă cu 10.000 de ani. Un peisaj selenar, pe care doar vegetația îl face să nu pară un cadru desprins din filmul Interstellar.

 

Lacul de Smarald format într-o veche carieră de bazalt, imi aminteste de Lacul Iacobdeal din Munții Măciunului. Diferența este că acest lac din zona munților Perșani este mult mai mare.

Îmi pare rău că nu am avut costumul de baie la mine și nu am înotat în această apă cristalină care atunci când este luminată de soare capătă nuanțe de smarlald.

Coloanele de bazalt s-au format în urma activității vulcanice de la Racoș, iar cele mai înalte ating înălțimea de 15 m.

A fost o excursie foarte bine organizată, felicitări ghidului, Manuela Popescu pentru obiectivele și locurile alese. Așa am avut ocazia să descoper locuri care nu sunt promovate de turismul de masa, dar care au o frumusețe unică și trebuie vizitate cel puțin o dată în viață.

grupul Hai sa socializam la Lacul de Smarald Racosgrupul Hai sa socializam la castelul Sükösd-Bethlen

Sper ca următoarea vacanța cu grupul “Hai să socializăm” să fie la Balcic.

O viața ca o vacanță!

3 gânduri despre „Hai să socializăm la Templul Dorințelor, Vulcanul Racoș, Lacul de Smarald, Coloanele de Bazalt și Moara cu Noroc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.