Pentru cei care iubesc caii, echitația în aer liber, pe drumuri de munte, este o adevărată binecuvântare și o reală plăcere. Primăvara o poți sărbători cel mai bine atunci când ești în natură și privești cum totul revine la viață de la înălțimea calului tău.
Xcursii.ro a organizat, la început de primăvară, o excursie la centrul ecvestru La Copaci din Comuna Malul cu Flori, de lângă Câmpulung Muscel. Nici nu se putea un mod mai frumos pentru a sărbători Ziua Internațională a Femeii.
Întâlnirea a avut loc de dimineață, în parcarea de la Victoriei, unde ne aștepta Andreea, organizatorea Xcursii.ro. Mari, cea care a fost fotograful nostru pe durata excursiei, ne-a oferit mărțișoare foarte drăguțe, în formă de căluți. După aproximativ două ore, am ajuns la Malul cu Flori, unde am fost întâmpinate cu o ceașcă de cafea.
Am avut surpriza să descoperim un centru de echitație foarte bine gospodărit, care pe lângă cai mai are și alte animale, pasări, porumbei, doi ponei care plecaseră la plimbare prin livada cu meri. În plus, sunt și două căsuțe în curs de amenajare unde te poți caza pentru a te bucura cât mai mult de acest peisaj încântător.
Cât ne-am băut cafeau, ne-am împrietenit cu cei trei câni: Igor, Lord, Shakira și am vizitat caii cu care urma să ieșim la plimbare. Pentru că eram 12 persoane, am mers la călărit în două ture de câte 6.
În timp ce o parte din grup era cu caii, restul am mers la Mânăstirea Cetăţuia Negru Vodă, una dintre cele trei biserici rupestre din județul Argeș. Eu am avut ocazia să vizitez și cea mai veche mânăstire rupestră de la noi din țară, Mânăstirea Corbii de Piatră.
Până la mânăstire trebuie să urci cam 880 de metri, drumul nu este foarte lung, pe alocuri este destul de abrupt, însă merită tot efortul. Odată ajuns în vârf ai o vedere panoramică asupra văii râului Dâmbovița și te poți bucura de liniștea și pacea interioară date de aceste locuri încărcate de spiritualitate.
Mânăstirea are două biserici, una săpată în piatră care încă păstrează picturile rupestre și una din lemn, în stil maramureșean. După ce treci de chiliile călugărilor, pe un platou de piatră se înalță maiestoasă Crucea Dorințelor, despre care legenda spune că a fost înălțată pe locul unde s-a aflat tronul voievodului Negru Vodă.
După ce am vizitat aceste locuri religioase și ne-am încărcat cu energie pozitivă, eram pregătite, cel puțin spiritual, pentru plimbarea cu caii prin pădure. Caii centrului de echitație La Copaci sunt obișnuți cu astfel de plimbări și nu ai nevoie de multe ore de călărie pentru a merge cu ei. Însă ai nevoie de niște cunoștințe de bază pentru a face excursii călare prin pădure.
Poți merge cu încredere în drumeții călare dacă știi să te urci pe cal, să îl pornești și să îl oprești, să îți ții echilibrul pe el și să îl faci să meargă în direcția dorită de tine.
Caii sunt niște ființe incredibile care simt orice trăire a ta, iar odată ce s-a creat acea conexiune între voi, nu mai trebuie să depui niciun efort în a-l controla. Poți pur și simplu să admiri natura și să te bucuri de experiența unică pe care o trăiești.
Eu am avut noroc de un cal foarte blând, Nadia, care m-a ascultat din prima clipă și în compania căruia am petrecut 3 ore minunate. Am urcat și coborât văi, am mers prin livezi de meri care deși nu erau înfloriți te făceau să-ți imaginezi cum ar arăta acele locuri primăvara târziu, am admirat piscurile munților acoperite de zăpadă.
În acele momente ești doar tu și natura și chiar simți comuniunea dintre om, natură și Divinitate. Privind munții acoperiți de zăpadă, vântul care îți mângâie pielea și soarele care oferă cele mai frumoase culori la apus, te simți atemporal și uiți de tot stresul cotidian.
După plimbarea călare de 3 ore prin aerul curat de munte, ni se făcuse foame așa că ne-am bucurat când ne-am întors la centrul de echitație și grătarele sfârâiau. Până când masa a fost gata, am făcut o ședință foto cu caii, iar cele mai curajoase dintre noi și-au ținut echilibrul în picioare pe cal.
Proprietarii centrului ecvestru sunt niște oameni deosebiți și se simte că pun suflet în ceea ce fac, atât în îngrijirea cailor cât și în pensiunea pe care o dezvoltă acum. Pentru că sunt vegetariană, mi-au pregătit un meniu special, iar toată lumea a fost cucerită de papanșii cu dulceață din flori de soc.
A fost o zi de 9 martie memorabiă și am plecat cu gândul de a reveni. Dacă iubeștii caii, fie că vrei să mergi cu prietenii sau prietenii nu îți împărtășesc pasiunea pentru echitație, verifică site-ul Xcursii.ro să vezi când e următorea ieșire la echitație.
Pentru că cele mai frumoase experiențe le trăiești când călătorești, mergi în excursiile organizate de Xcursii.ro și experimenteză cele mai inedited activități.
O viață ca o vacanță!