Turnul Mareșalului, Casa Lăzăroiu și Valea cu Pești – unde să stai și ce să vizitezi pe Transfăgărășean

Turnul Mareșalului se află în comuna Corbeni, la o distanță de 25 de minute de Curtea de Argeș. Deci, din București până la acest loc unic de cazare, faci cam 2 ore și jumătate.

Legenda spune ca acest sat a fost inundat de râul Argeș și a fost reconstruit din ordinul mareșalului care a locuit în acest turn. Fiind îndrăgostită de clădirile care au o istorie în spate, pentru mine Turnul Mareșalului este cel mai spectaculos loc de cazare.

De când intri în living-ul imens, amenajat în vechea pivniță, simți răcoarea, mirosul și vibe-ul vremurilor trecute. Întreg turnul fiind construit din cărămidă și piatră este răcoros și te ferește de arșița zilelor de vară. Living-ul este amenajat în stil retro cu pian și bar cu spoturi de lumină.

Aici îți poți petrece diminețile când îți bei cafeau sau serile când servești cina cu prietenii. Ai o bucătărie complet utilată și o masă de ping pong pentru cei pasionați de acest sport.

Scările întortocheate din lemn te duc la un etaj unde te așteaptă un dormitor cu un pat dublu și un alt living cu 3 canapele extensibile. Camerele înalte și scările din lemn masiv, precum și balconul cu balustrade din lemn forjat îți dau impresia că te afli în turnul unui castel medieval.

Ca să ajungi la prințesa ținută prizoneră în turn, urci alte scări. Nu dai, ca-n povești, peste noi obstacole, ci de un nou dormitor matrimonial cu baie pe hol. Aventura prin turn continua și după alte trepte, când deja ai obosit de atâta urcat, ajungi în vârful turnului unde ai o priveliște 360 de grade.

Vezi munții Făgărași, mânăstirea Corbeni cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, fosta tabără de copii de la Corbeni, care acum deși e nefuncțională, poate fi un cadru ideal pentru poze.

În acest décor de vis am făcut Red Party și am sărbătorit că Micky a devenit mai frumoasă, fabuloasă și cu mai multe experiențe care îi fac viața minunată.

Credit photo: IonescuAlin.ro

Este singurul loc în care nimeni nu s-a plâns că facem gălăgie, Turnul Mareșalului este locul ideal unde să petreci cu gașca de prieteni. Locația este ideală pentru un grup de 12 – 14 prieteni. Proprietarul turnului este genial, ne-a adus boxe, chiar și vișinată din partea casei. O vișinată foarte bună, care din păcate s-a terminat prea repede.

Turnul Mareșalului se află la câțiva kilometri de Barajul Vidraru, unde te poți plimba cu vaporașul, hidrobicicleta sau canoe. Deasemenea, la 20 de km, se află Hotelul Valea cu Pesti cu o priveliște minunată asupra lacului de acumulare Vidraru. Noi am mers aici pentru a manca și a privi un apus de soare superb.

Tot pentru a mânca am mers și la Casa Lazaroiu, un complex turistic foarte frumos din Corbeni. Preparatele din pește sunt delicioase, iar cei pasionați de pescuit o pot face în lacul special amenajat.

Chiar dacă pe 15 august, de ziua ta, a plouat noi ne-am distrat și ne-am simțit extraordinar pentru că nimeni nu știe să se distreze așa cum o facem noi. Te iubim și îți mulțumim pentru invitație!

Cum ploaia de ziua ta înseamnă lux și bogăție, așteptăm banii ca la anul să te serbăm o lună de zile în jurul lumii. Bogația este prietenia dintre noi, iar luxul – momentele memorabile pe care le trăim de fiecare dată când suntem împreună. Te iubesc și îi sunt recunoscătoare UNIVERSULUI că ești verișoara mea!

O viață ca o vacanță!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.