Top 10 cele mai frumoase plaje din Fihalhohi Island, Maldive

Maldive este o destinație de vacanță exotică, paradisiacă, unde vrei trăi momente și experiențe unice pe care le vei păstra în minte și în suflet pentru totdeauna. Cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit în Maldive: le-am descris aici.

Maldive este o destinație în care îmi doream să ajung de foarte mult timp și dacă ar fi să aleg un singur cuvânt care să descrie acest loc, ar fi: PARADIS. Este incredibl de frumos, iar plajele întinse cu nisip alb și apa oceanului în nunațe de albastru și turcoaz sunt ireal de frumoase. Nu există cuvinte care să exprime cât de frumos este în Maldive.

Am stat pe insula Fihalhohi, insula visurilor mele cu vegetație luxuriantă și palmieri care cresc până în apă. Chiar dacă Fihalhohi Island este o singura plajă, insula fiind destul de mică, are doar 80,000 mp, am împărțit-o în mai multe zone:

  1. Cea mai frumosă plajă – situată în partea de est a insulei

Este o plajă întinsă, cu nisip alb, fin și afânat pe care îți vine să te întinzi și să nu te mai ridici, încercând să înmagazinezi toate căldura și energia locului. Plaja este străjuită de plamieri, iar în față se întinde Oceanul Indian cu fascinantele nunațe de albastru. Dacă îți este prea cald te poți odihni în hamacele răsfirate printre palmieri.

Pe această plajă au loc și ceremoniile de nuntă. Am avut noroc să particip la un astfel de eveniment idilic, nuntă pe plajă în Maldive. În capătul plajei, cu Oceanul Indian pe fundal, mirii și-au rostit jurămintele. A fost cea mai frumosă nuntă la care am participat, iar mirii au împărtășit acest moment magic și plin de iubire cu cei de pe plajă.

La sfârșitul ceremoniei, mirii au făcut poze cu cei de pe plajă și le-au oferit o felie din tortul lor de nuntă. A fost într-adevăr un moment unic încărcat cu iubire, fericire și împlinire. Iubirea este cea mai mare forță și atunci când iubești este imposibil să nu-ți îndeplinești dorința. Cele mai frumoase și mai romantice gesturi de iubire au loc în Maldive.

Natura este cadrul ideal pentru celebrarea iubirii, pentru a marca comuniunea lor, mirii plantează un bananier, palmier sau cocotier. În fața plantei se află un panou cu numele mirilor și data ceremoniei.

Insula Fihalhohi este plină de astfel de dovezi ale iubirii. Mi se pare un gest foarte frumos, mai ales că plantele respective vor dăinui veșnic precum iubirea celor două suflete unite pe această insulă.

  1. Plaja de la umbră – perfectă pentru orele prânzului

În această zonă se află un foișor, o bancă, un legăn unde poți să te odihnești și să te ascunzi de căldura amiezii. Dacă vrei să te răcorești, poți intra în apă și lua un loc pe o piatră. De aici, poți admira cu ochiul liber peștii care înoată pe lângă tine.

Dacă ți se pare prea cald te poți retrage într-una dintre mini pădurile tropicale pentru a explora vegetația luxuriantă: palmieri, bananieri, flori tiare care răspândesc un miros încântător, cocotieri, ficuși uriași. Am fost impresionată de copacii Pandanus care au rădăcinile aeriene.

Toată fauna și flora din Maldive este impresionantă și te minunezi la fiecare pas de ce descoperi.

  1. Beach volei

În Fihalhohi se află și un fielu de volei pentru cei pasionați de acest sport și care vor să petreacă timpul pe plajă într-un mod sănătos. Tot timpul se formează echipe mixte de jucători și poți participa și tu la o partidă de volei pe plajă.

Cei pasionați de sport și de un stil de viață sănătos au unde să-și facă excercițiile fizice, atât în natură cât și indoor, existând o sală de fitness. Pentru mine cel mai frumos sport este înotul, dar dacă vrei să alergi o poți face atât pe plajă cât și prin pădurea tropicală care înconjoară insula.

  1. Beach bar

Plaja unde se află barul este foarte cochetă fiind cu umbrele acoperite cu frunze de palmier din care atârnă șiraguri de scoici. De la barul de pe plajă îți poți lua faimosul cocktail în nucă de cocos. După ce bei apa de cocos, poți consuma și pulpa de cocos care are un gust delicios.

Aici se află și un palmier culcat unde îți poți face acele poze iconice din Maldive. Nu am încercat să-l escaladez, neavând acei ciorapi speciali, neceasari pentru a te urca într-un cocotier.

Tot în zona barului se află și faimoasele leagăne în apă, locul meu preferat pentru a face plajă. Dacă soarele nu ar fi fost atât de puternic, aș fi stat aici toată ziua. Pentru mine era locul perfect pentru a sta la plajă, deoarce oriunde te uitai stânga – dreapta, sus – jos, erai înconjurat de frumos.

În față, scăldate în lumina soarelui se află bungalow-urile, în spate se întinde magnificul Ocean Indian, în stânga vezi plaja cu nisip alb și palmieri înalți, iar în dreapta ți se înfățișează o altă insulă. Cele mai frumoase apusuri de soare se văd de pe aceste leagăne. Apusurile de soare sunt magnifice în Maldive, cerul capătând o gamă variată de nuanțe, de la portocaliu, până la roșu aprins.

Un alt punct de atracție al acestei plaje îl reprezintă rechinii de recif si sitngrays care pot fi observați aici dimineața devreme sau după ce apune soarele și sunt mai puțin turiști pe plajă. Tot în jurul leagănelor înoată și mulți pești mari și colorați. Senzația este unică să fii pe leagăn și să vezi că-n jurul tău înoată un rechin, chiar dacă este mic și inofensiv.

  1. Plaja cu vegetație

Maldive fiind o țară tropicală abundă în vegetație luxuriantă cu plante și copaci cu forme și dimensiuni impresionante. Această zonă de plajă este deosebită pentru că poți sta pe șezlong la umbra palmierului, apa ajungând până aproape de el.

Arbuștii de scaevola taccada înconjoară această plajă, iar florile lor înmiresmează zona cu un parfum plăcut. Tot pe această plajă sălăjnuiește și stârcul, această pasăre maiestoasă care nu pare deranjată de turiștii care se înghesuie să facă poze cu ea.

  1. Plaja liliecilor

Am denumit-o așa pentru că aici erau tot timpul doi lilieci care făceau ture între palmieri. Dacă în Europa suntem obișnuiți ca liliecii să zboare doar noaptea și să aibă dimensiuni destul de reduse, în Maldive aceștia zboară non-stop și sunt destul de dolofani.

Liliecii sunt chiar simpatici să-i privești din ocean cum zboară și aterizează având capul în jos pe o creangă și se bălăngănesc cu limba scoasă în încercarea de a prinde un fruct din copac. E un loc frumos unde poți sta la plajă înconjurat de vegetație și cu zborul liliecilor deasupra capului.

  1. Bungalow-uri

Când spui Maldive, clar ai în minte bungalow-urile, acele unități de cazare pe apă. Insula Fihalhohi oferă 12 bungalow-uri turiștilor care vor să-și petreacă vacanță într-un loc inedit.

Dacă ești cazat la bungalow-uri poți face plajă direct pe terasă, acestea fiind înconjurate de recife de corali. Tot de pe terasa bungalow-ului tău poți privi cel mai romantic răsărit de soare.

Dacă vrei poți sta la soare și pe nisip, plaja din zona bungalow-urilor fiind foarte frumoasă, cu nisip alb și umbrită de palmieri.

  1. Plaja de la Blue Lagoon Bar

De aici poți privi apusul de soare în timp ce savurezi un cockatil. Eu fiind o mare iubitoare de mare și soare, adoram să înot aici la apusul soarelui.

Traseul meu zilnic de înot era de la cea mai frumoasă plajă, până la bungalow-uri, unde îmi făceam plimbarea până în capatul pontonului să admir apusul de soare. După ce apunea soarele, înotam înapoi. Doamne, cât de mult adoram acele momente și acum când scriu aceste rânduri simt apa care îmi învăluie corpul!

  1. Plaja de la Centrul de Sporturi Nautice

 

De aici poți face plimbări cu ski jet-ul sau catamaranul. Tot aici se află un palmier cu o frânghie în el, unde poți face acele fotografii de wallpaper. Tot pentru poze instagramabile se află și un leagăn.

 

  1. Plaja din zona de vest a insulei

Această plajă este cu pietre și corali în apă, nerecomandată pentru cei care vor să înoate. Eu am intrat aici în apă de câteva ori pentru că se afla exact în fața căsuței unde stăteam și îmi plăcea să am o priveliște de ansambu asupra acestei părți a insulei.

Urmează centru de scufundări, pontonul cu scaune si mese unde poti savura un cocktail de la Fisharman’s Bar în timp ce privești multitudinea de pești din apa. In jurul pontonului erau întotdeauna pești, rechini de recif, manta rays, pisici, vulpi de mare etc.

În zona pontonului se află și restaurantul Palm Groove. Mâncarea este absolut senzațională, fructe de mare, paste, pește proaspăt prepart în diferite stiluri: mexican, franțuzesc, nemțesc, supe cremă de: legume, dovleac, pește, fructe delicioase de papaya.

Aici am mâncat cel mai gustos homar. Mi-a plăcut toată mâncarea, mâncam ton la fiecare masă: în salată, pe grătar, amestecat cu fulgi de cocos, pastă în sandivșuri.

La capitolul premiere, în Maldive am încercat pentru prima dată chutney de mango și mi-a plăcut atât de mult, încât mâncam la fiecare masă. Maldive situându-se la o distanță de 500 km de Sir Lanka și India are turiști și din aceste zone și feluri de mâncare specifice. Mie îmi place să mănânc foarte picant, dar diferitele tipuri de curry mi s-au părut prea picante. Însă, mi-a plăcut curry de dovleac și de pește.

Aici am băut cel mai bun suc natural de mango și am mâncat clătite din făină de orez. Totul era delicios, iar după două ore de snorkeling și câteva de înotat, ți se făcea o foame de lup de mare.

Insula Fihalhohi este ideală pentru relaxare, voie bună și încărcare cu energie pozitivă. Energia de pe insula este incredibilă, aici toată lumea zâmbește și este fericită, și cum să nu fii fericit când te afli în Paradis!

Fihalhohi este o insulă de vis și de poveste, trebuie să o vezi cu ochii tăi pentru a te bucura de frumusețea ei. Zonele cu soare, apă, vegetație, păsări, animale și pești sunt cele mai bune și plăcute pentru om. Dumnezeu și-a arătat măreția prin desăvârșirea naturii. Este un sentiment incredibil să te afli într-un loc atât de frumos. Eu și acum visez că înot cu peștii și mă plimb printre palmieri.

O viață-n Paradis!

 

 

Un gând despre „Top 10 cele mai frumoase plaje din Fihalhohi Island, Maldive

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.