Top 7 plaje din Republica Dominicană

Republica Dominicană are plaje întinse cu nisip alb și fin, apă turcoaz și palmieri. Pentru orice iubitor de mare, soare și plimbări interminabile pe plajă, Republica Dominicană este un paradis tropical. Pentru mine, topul celor mai frumoase plaje din Republica Dominicană arată așa:

  1. Isla Saona

Insula Saona este locul unde s-au filmat secvențe din “Pirații din Caraibe“ “Laguna Albastră“, reclama la ciocolata Bounty și numeroase alte clipuri publicitare. Despre cum ajungi la Insula Saona, acest paradis desprins din filme, am scris aici.

Plaja de la insula Saona este cea mai frumoasă plajă pe care am fost vreodată. Marea Caraibilor de un turcoaz ireal, nisipul incredibil de alb, palmierii, cerul, toate sunt perfecte. Pozele nu sunt prelucrate absolut deloc, sunt postate direct cum au fost scoase din aparat.

În realitate, totul este de 1 milion de ori mai frumos, nicio poză, niciun clip video, nu vă pot transmite sentimentele pe care le trăiești atunci când ești pe insula Saona. Nu știi ce să faci mai întâi, poze în toți palmierii, să înoți în Marea Caraibilor sau pur și simplu să te întinzi pe nisip, rezemat de un palmier și cu o piña colada în mână să te bucuri de peisaj.

Experimentează Paradisul, vizitează insula Saona!

2. Playa Bavaro

Playa Bavaro este cea mai frumosă plajă din Punta Cana. Plaja ideală pentru mine este cu nisip alb, fin și afânat, apă turcoaz, palmieri înalți, să ai impresia că ating cerul și neapărat să se întindă pe kilometri pentru plimbări lungi și interminabile. Playa Bavaro îndeplinește toate aceste caracteristici.

Plaja Bavaro este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană. Străjuită de palmieri înalți, cu nisip alb și fin care se întinde pe 10 kilometri și cu intrarea lină în apă, playa Bavaro este perfectă pentru o vacanță ideală.

Playa Bavaro este mai frumoasă privită din apă pentru că de aici poți observa mai bine măreția palmierilor, întindere nesfârșită de nisip și zecile de nunațe de albastru ale oceanului. Privind aceste valuri ți se umple sufletul de energie și veselie. Sunt imagini care îți rămân pentru totdeauna în suflet și îți aduc fericire de fiecare data când le privești!

Fiind la Oceanul Atlantic, briza adie destul de tare, ceea ce îți dă impresia că palmierii dansează tot timpul. Briza te învăluie în căldura ei și te poartă pe un tărâm al nemărginirii. Sunt momente atemporale în care simți că timpul s-a oprit și tot ce contează e ce trăiești acum.

Pe plaja Bavaro puteți face o serie de activități: parasailing, scufundări, snorkeling, plimbări cu barca de viteză, catamaranul. Activitatea mea preferată este să privesc răsăritul soarelui, nunanțele de arămiu care luminează oceanul sunt uimitoare. De asemnea și apusurile sunt deosebit de frumoase.

Plaja Bavaro din Punta Cana este plaja visurilor mele, nu degeaba este certificată cu “blue flag”. În ultima zi de vacanță, am mers, aproximativ 7 km, de la hotel Grand Bavaro Princess până la Riu Bambu. M-aș întoarce aici oricând pentru o perioadă nedeterminată de timp.

3. Playa el Limón

Plaja El Limón este printre puținele plaje sălbatice din lume care se întinde pe o suprafață de 40 km. Eu am decoperit-o călare pe calul de la Gabi’s Ranch și a fost cea mai frumoasă experiență pe care am trăit-o în Republica Dominicană.

Să galopezi pe nisipul fin, cu sunetul valurilor în urechi și palmierii în față este o experiență de care îți vei aminti toată viața. Când se realizează sincronizarea perfectă dintre tine și cal, trăiești cel mai puternic sentiment de libertate și simți că faci parte din eternitate. În acel moment îți dorești ca plaja să nu se mai sfârșească și să te bucuri cât mai mult de acel sentiment de libertate și fericire.

Plaja El Limón este străjută de palmierii înalți care uneori sunt aplecați până în apă. Să admiri nuanțele de albastru, bleu sau turcoaz din șaua calului tău, este cel mai liniștitor lucru. O vizită pe o plajă sălbatică te face să realizezi că natura este desăvârșită, omul este cel care o strică!

Dacă ești într-un sejur în Punta Cana, nu uita să vizitezi și o plajă pustie! Gabi’s Ranch are cei mai cuminți și bine antrenați cai, astfel încât te poți bucura de frumusețile pe care ți le oferă o plajă sălbatică, indiferent de nivelul de experiență în echitație! 

4. Playa Esmeralda

Playa Esmeralda este de asemnea o plajă virgină, la care până nu de mult se putea ajunge doar cu barca sau elicopterul. E un paradis neatins de mâna omului, o plajă cu nisip galben și fin în care îți face plăcere să-ți afunzi picioarele atunci când te plimbi pe țărm.

Plaja este străjuită de pădurea de palmieri și cocotieri iar de-a lungul țărmului poți găsi numeroase nuci de cocos. Să ajungi la acestă plajă cu elicopterul este o experiență de care îți vei aminti toată viață. Însă, indiferent de cum ajungi aici, o vizită la playa Esmeralda te va deconecta de la toate grijile tale și te va face să realizezi că natura este desăvârșită, intervenția omului este cea care o alterează.

Chiar dacă am vizitat-o pe o zi ploioasă și lipsită de soare, m-am bucurat nespus de plimbarea pe această plajă sălbatică. Am observat că erau persoane care venise cu un cort, cred că este minunat să te trezești pe o plajă pustie cu mare în față și înconjurat de palmieri.

5. Uverto Alto

Uverto Alto este cea mai liniștită plajă din Punta Cana, asta și pentru că este cea mai îndepărtată, situându-se în nordul stațiunii. Nisipul este galben și fin, dar nefiind protejat de un recif de corali, poate fi invadat de alge.

Plaja este perfectă pentru cei care doresc să practice windsurfing. Pe plaja publică se află baruri și magazine de unde vă puteți achiziționa suveniruri: de la  trabucuri, Mamajuana – bătura tradițională dominicană pe bază de rom, vin roșu, miere și ierburi locale, până la frumoasele picturi realizate în ulei.

6. Cabeza de Toro

Plaja Cabeza de Toro se numește așa pentru că privită din spațiu are formă de cap de taur. Nisipul este alb, este o plajă cu palmieri, însă nu mi-a plăcut faptul că este cu alge, iar apa este mai degrabă verzuie decât turcoaz.

Pe playa Cabeza de Toro se află Dolphin Explorer, locul pe care trebuie să-l vizitați dacă visați să înotați cu delfinii.

7. Playa Macao

Am pus-o pe ultimul loc nu pentru că nu ar fi frumoasă, cu nisip fin și apă cristalină, ci pentru simplu fapt ca nu are palmieri la umbra cărora să stai. Însă, nu vă faceți probleme, puteți închiria șelzonguri cu umbrelă.

La plaja Macao am mers la invitația Karlei și a mamei ei, Dorina. M-am bucurat enorm să le întâlnesc pentru că ador să cunosc români fericiți care și-au îndeplinit visul în străinătate. Acesta este și visul meu, să mă trezesc pe plajă în fiecare zi și să intru în mare indiferent de oră și anotimp.

Pe plaja Macao este și o școală de surf, Punta Cana Surf Adventure, așa că dacă vreți să învățați acest sport, acum aveți ocazia. Din video-uri pare destul de simplu, mișcările de bază se deprind destul de repede!

Am făcut o mulțime de poze și m-am bucurat de apa incredibil de limpede, în care poți să mergi foarte mult până când devine adâncă. Mulțumesc Karla și Dorina pentru o dimineață de vis în Paradis!

Unde stai în Republica Dominicană

Eu am stat la Grand Bavaro Princess și este hotelul visurilor mele. Întotdeauna mi-am dorit să stau toată ziua pe plajă și să ies din apă doar pentru a mânca o ciorbă/supă și apoi să mă întorc în mare. Iar la Grand Bavaro Princess acest lucru era posibil pentru că avea restaurantul fix pe plajă. Puteai să te bucuri de micul – dejun, cină sau prânz în timp de admirai oceanul turcoaz, plaja, palmierii și sunetul valurilor. Ce poate fi mai frumos de atât?

Resortul are și un parc ecologic, chiar și o pădure de mangrove. Fauna și flora din această zonă sunt impresionante. Au chiar și o iguană, broaște țestoase, multe rațe, păuni care te fascinează cu penajul lor multicolor și pe care îi întâlnești la tot pasul.

Vedetele acestui parc ecologic sunt păsările flamingo și papagalul vorbitor care te întâmpină spunându-ți “¡Hola!”. Prima dată când l-am auzit mă grăbeam spre recepție pentru plecarea la Dolphin Exploren și nu înțelegeam cine mă strigă.

Să te plimbi prin această zonă a resortului este foarte relaxant și plăcut, verdele este o culoare care îți induce o stare de liniște, calm și fericire. Mirosul de pământ după ploaie este incredibil și acum îl simt în nări și cum îmi invadează plămânii.

Resortul Grand Bavaro Princess are 2 piscine și 10 restaurante a la carte unde vă puteți face rezervare pentru cină, atfel încât în fiecare seară, să testați o altă bucătărie: japoneză, italiană, mexicană, indiană, internațională. Preferatul meu a fost Wasabi – restaurantul cu sushi.

Pe plajă erau 2 food trucks deschise non-stop, unul cu salată și altul cu hamburger. În plus, la prânz venea de fiecare dată un alt food truck de la unul dintre cele 10 restaurante, astfel încât puteai să mănânci: fructe de mare, tacos, guacamole, sushi etc.

Feel the princess experience at Grand Bavaro Princess! Îi mulțumesc lui Liviu Bărbulescu de la agenția Karpaten că mi-a pus pe lista de recomandări și acest hotel.

Sfaturi pentru alegerea hotelului

Atunci când aleg o destinație de vacanță la mare/ocean, cea mai importantă este plaja: să fie cu nisip fin și afânat, întinsă, fără alge, apă cristalină, turcoaz sau azurie. Așa că atunci când aleg hotelul țin cont de aceste aspecte. Pentru a mă asigura că destinația alesă întrunește aceste aspect, urmez acești pași:

  1. Mă uit pe Google Maps să văd cât de departe este hotelul de plajă, care este distanța de la hotel la principalele destinații pe care vreau să le vizitez, cât de lată este plajă, dacă are palmieri și umbrele care să te apere de razele soarelui la orele prânzului.

2. Mă uit pe Instagram Location să văd ce poze au postat oamenii din locația respectivă.

Pozele de pe contul oficial, site, booking nu sunt cele mai relevante. E normal să fie publicate cele mai frumoase fotografii. Am văzut pe booking chiar poze cu macheta hotelului, deci clar, hotelul acela nu arată așa. De aceea e util, să intrați pe Instagram, pe locația hotelului pentru a vedea cele mai recente poze postate de persoanele care au fost acolo.

3. Caut hotelul pe YouTube

Dacă pozele mai pot fi ediate, schimbată culoarea apei, curățată plaja de alge, la video-uri e mai greu, așa că în clipurile cu hotelul respectiv, postate pe YouTube, vezi cum arată într-adevăr locația.

Ce să mănânci în Republica Dominicană

La hoteluri de obicei se oferă mâncare internațională și nu găsești ceva specific din Republica Dominicană, însă o puteți încerca la restaurantele de pe plajă. Invitată de Ruby, eu am încercat la Zoho, platanos cu ceviche și berea Presidente, tradițional dominicană.

Platanos sunt acele banane verzi prăjite, iar ceviche este preparat din pește crud cu suc de lămâie, ceapă și coriandru. Nu mai zic de fructele de mare care sunt foarte proaspete si super delicioase, merg perfect cu berea Presidente.

Mituri despre Republica Dominicană

Înăinte de plecare, auzisem că în Republica Dominicană este periculos să ieși din resort, că se răpesc oameni de pe stradă pentru trafic de organe etc. Total eronat, Republica Dominicană este o țară sigură și pentru turiștii care se duc pe cont propriu și vor să facă un circuit prin aceast paradis tropical. Există Airbnb, poți să închiriezi o mașină și să apelezi la un agent de turism așa cum e Karla care cunoaște Republica Dominicană și îți poate spune care locuri sunt sigure și care nu.

Punta Cana este sigură, cum zicea și Dorina, mama Karlei, să fii prea ostentativ: să ai o geantă de brand, ultimul model de Iphone, ca să-și pună cineva mintea cu tine, să te jefuiască pe stradă. Ca peste tot în lume sunt locuri sigure și locuri indicate pentru a fi evitate!

Sfaturi pentru o vacanță de vis în Republica Dominicană

NU vă lăsați păcăliți de briza puternică, nori și umbra palmierilor, chiar dacă folosiți factor de protecție 50, riscați să suferiți arsuri solare. Încercați pe cât posibil să evitați expunerea la soare între orele 10:00 – 16:00 și să vă aplicați straturi de cremă cât mai groase și cât mai des. Pentru că știu cât de greu e să stai departe de apă, mai ales când oceanul te îmbină cu multiplele lui culori de turcoaz, să faci o baie.

Cel mai tare soarele te prinde în apă, eu m-am ars pe antebraț fix cum am înotat, pentru că în ultimile două zile am stat numai în apă. Briza Oceanului Atlantic chiar dacă bate cu putere este o briză caldă, la fel și apa. Dacă și se face frig de la briză sau când intri în apă, înseamnă că suferi de arsuri solare sau chiar mai rău ai făcut insolație.

Pentru o vacanță de vis în Republica Dominicană evitați pe cât posibil expunerea la soare, folositi foarte des cremă de protecție și în cantități mari și acoperiți-vă capul cu o pălărie.

O viață ca o vacanță-n Paradis!

Un gând despre „Top 7 plaje din Republica Dominicană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.