Conacul Domniței Ralu – aniversare într-un loc de poveste

Când ești cu persoanele dragi fiecare zi este o sărbătoare și toate întâlnirile se transformă în ocazii speciale. Aniversările sunt momentele în care realizez cât sunt de binecuvântată să am  persoanele pe care le iubesc aproape.

Pentru oamenii deosebiți din viața mea am ales ca anul acesta să-mi petrec ziua de naștere la Conacul Domniței Ralu. Pasionată de povești cu domnitori și domnițe am ales un loc în care ne-am simțit minunat într-o zi specială de toamnă.

Ne-am întâlnit de dimineață și am plecat spre Snagov, unde ne-am oprit să facem o serie de poze în mirificul peisaj de toamnă. Tonurile de galben, culorile roșiatice și albastrul lacului, toate puse în evidență de soarele cald al zilei de 18 octombrie au transformat pădurea într-un tablou care îți rămâne întipărit în memorie pentru mult timp.

Pozele sunt cea mai bună dovadă a momentelor fericite care ne vor încânta de fiecare dată când le privim.

Iubesc animalele, ador caii așa că pentru o aniversare perfectă, ne-am oprit la Hipodromul Ploiești.  Pentru două ore am uitat de toate problemele și am încercat să realizăm conexiunea om-cal.

Orele de echitație te fac să uiți de viața agitată, de tumultul orașului și să redescoperi frumusețea timpului petrecut în natură.

La Conacul Domniței Ralu, situat in Chitorani, am ajuns aproape de orele apusului, când cerul de foc pune in evidență galbenul copacilor și roșiaticul frunzelor de viță de vie. Drumul până la conac este străjuit de culturi de viță de vie, un drum pietruit care îți oferă posibilitatea să conduci mai încet și să te bucuri de ce te înconjoară.

Conacul îți apare în cale maiestos și are o energie aparte care te face să te simți ca acasă. După ora de echitatie, eram lihniți de foame, așă că am comandat un platou cu bucate tradiționale.

Am mâncat pe platoul din fața conacului, sub razele soarelui și cu imaginea grădinilor frumos amenajate în față. Mâncarea este excepționalî, toate preparatele sunt foarte gustoase, gătite cu ingrediente bio, achiziționate de la sătenii din zonă.

În așteptarea cinei, ne-am bucurat de priveliștea de la conac, de la etajul 1 am admira apusul și luminile orașului Ploiești.

Piscina în zilele toride de vară, se poate tranforma într-o adevarată oaza de liniște și relaxare. Poți petrece aici un weekend de poveste cu iz istoric, la doar 60 de km de Bucuresti. Construit în 1925, conacul a fost restaurat în 2015 păstrând arhitectura inițială.

Domnița Ralu, cea care a dat numele conacului este fiica domnitorului fanariot Ioan Gheorghe Caragea și a rămas în istoria României ca întemietoarea primului teatru din București. Privind frumusțea locurilor și arhitectura conacul îți dai seama că Domnița Ralu era o iubitoare a naturii și artelor.

Camerele oferă tot confortul de care ai nevoie, iar mobilierul poartă patina timpului. Întreg conacul este amenajat în stil vintage, iar decorurile te fac să te simți ca într-o poveste.

A fost o aniversare de poveste, în cele din urmă au ajuns și Andreea cu Sergiu și ne-am putut bucura de seara petrecută împreună. Am plecat după 12 noaptea cu gândul ca noul an din viața mea sa fie plin de experiențe unice care să mă facă mai bună, mai înțeleaptă și mai înțelegătoare.

Aniversările petrecute împreună cu: Gia, Micky & Bogdan, Andreea & Sergiu, Gaby & Alexandra, sunt memorabile! Vă multumesc că sunteți alături de mine și cel mai frumos cadou suntem NOI – prietenia, iubirea, amintirile frumoase și momentele de fericire care urmează.

2 gânduri despre „Conacul Domniței Ralu – aniversare într-un loc de poveste

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.