Top 5 activități pe care le poți face în Hurghada

Hurghada și Sharm-el Sheik sunt stațiunile de lux de la Marea Roșie din Egipt. Topul activităților mele preferate de la Marea Roșie:

  1. Plimbare cu submarinul

În topul celor mai tari experiențe din Hurghada este plimbarea cu submarinul. Vezi recifurile de corali și pești multicolori care vin în bancuri numeroase în jurul submarinului. Chiar dacă peștii vin pentru că un scafandru le dă de mâncare este o senzație minunată să-i privești prin geamul submarinului.

A fost prima experiență de acest gen pentru mine și deși nu sunt claustrofobă, mi-a fost puțin teamă să nu am senzația că nu pot respira. Însă, totul a decurs bine, aerul din submarine era respirabil, iar senzația de a te plimba printre recifurile de corali și pești, de neînlocuit.

Sindbad Submarine se laudă că ar fi singurul submarin din Africa de Nord. Întreaga experiența a costat 40 de euro, care include pe lângă plimbarea propriu-zisă cu submarinul, tranferul de la hotel în port și plimbarea cu barca până în locul în care submarinul se scufundă.

  1. Paddeling

Mai făcusem o singură dată stand-up paddeling în parcul IOR, dar nu se compară cu cel de la Marea Roșie. Pe lângă faptul că trebuie să-ți menții echilibrul pe placă, trebuie să ai și destulă forță să vâslești pentru că altfel vântul te duce unde vrea el.

De două ori a venit persoana care avea grijă de plăcile de surf după mine pentru a mă aduce la mal. Eu de fiecare dată mă opream în sforile care legau balizele. Paddelingul la Marea Roșie chiar este o activitate amuzantă. Poți să te bronzezi în timp ce faci și sport și te bucuri de Marea Roșie de un albastru infinit.

  1. Vizită la Valea Regilor și Luxor

De la Hurghada până la Luxor faci 4 ore, așa că dacă alegi să-ți petreci o săptămână în Hurghada, poți face o excursie de o zi la Luxor și Valea Regilor cu o oprire la Coloșii lui Memnon.

Coloșii lui Memnon sunt două statui impresionante din cuarțit roșu, înalte de 18 m care îl reprezintă pe faraonul Amenhotep al III-lea ce a domnit în timpul dinastinei a VIII-a, timp de 35 de ani. Din 1350 î.H., Coloșii lui Memnon sunt situați în Theba, pe malul vestic al Nilului, în fața orașului Luxor. În anul 217 î.H la un cutremur, unul dintre coloși a căzut, iar când bătea vântul, lumea avea impresia că acesta cântă. În anul 199 î.H. romanii ajung aici și îl ridică.

Se organizează și excursii de o zi la Cairo pentru a vizita piramidele. Din Hurghada până în Cairo, faci 6 ore, cu încă o oră prin oraș, 7 ore până ajungi la piramide. Mi se pare o nebunie, să stai 14 ore într-un autocar, doar ca să stai 1 oră la Priamide. Mai bine îți iei o noapte de cazare în Cairo. Oricum mai mult de maximum 2 zile, nu ai ce să faci în Cairo. Despre ce poți vizita în Cairo, am scris aici, un articol separat.

  1. Croazieră la Orange Bay, Giftun Island sau Paradise Island

Eu nu am fost pentru că nu mi-am făcut rezervare din timp și nu am mai găsit locuri libere. Deci, dacă plănuiți un sejur în Hurghada, încercați să vă faceți toate rezervările din țară. Așa puteți verifica pe net care agenții locale sunt cele mai serioase și au cele mai avantajoase prețuri.

În principiu sunt cam aceleași prețuri indiferent de agenție. Toate au incluse și transferul de la hotel. Orange Bay este cea mai nouă insulă de corali, cu nisip alb și multe locuri instagramabile. Croaziera durează o zi, are și masa de prânz inclusă și se fac mai multe opriri pentru snorkeling.

cea mai frumoasa mare din Hurghada

  1. Înot în Marea Roșie

Marea Roșie are această denumire datorită unei alge care atunci când înflorește face ca apa să capete culoarea roșie. Când am fost eu, la începutul lunii februarie, Marea Roșie era de un turcuoaz care te făcea să te pierzi în el și să evadezi într-un tărâm cu vară eternă.

Este cea mai cristalină Mare pe care am văzut-o și poți să admiri coralii roz și peștii colorați, cu ochiul liber, nu trebuie să faci snorkeling sau scuba diving. În timp ce te plimbi pe ponton poți admira vegetația și vietățile marine.

E recomandat să aveți pantofi de apă pentru că am văzut și foarte mulți arici de apă. Un fenomen pe care l-am văzut pentru prima dată este refluxul, în jurul prânzului marea se retrage foarte mult lasând în urmă un nisip mâlos și steluțele de mare care încercă să se ascundă, să nu se deshidrateze și să moară sub sorele dogoritor.

Unde stai în Hurghada

Eu am stat la Stella di Mare Resort and Gardens și am fost plăcut surprinsă de curățenie, știind că arabii nu excelează la capitolul curățenie, și de modul de amenajare. Întreg resortul e foarte bine înrijit, cu vegetație care este udată și curățată zilnic, nu o să vedeți frunze sau flori uscate pe jos.

Este genul de resort unde poți să mergi liniștit cu rudele pe care nu le prea suporți pentru că dacă nu vrei să le întâlnești o săptămână, chiar o să reușești. Sunt mai multe piscine pentru cei care sunt prea leneși pentru a merge pe plajă. Resortul are chiar și o piscină cu apă încălzită și una cu valuri.

Chiar dacă aveți all-inclusive, nu vă bucurați pentru că sunteți într-o țară musulmană în care alcoolul nu este tocmai tolerat. Așa că, berea este fără alcool, ginul, vodka, și wisky-ul sunt ceva de producție locală, deci nu au nicio treabă cu ce știm noi. Dar, nu te duci în vacanță să bei și să mănânci, ci să te bucuri de mare, soare și relaxare.

Nu este acel nisip fin și afânat în care suntem obișnuiți să ne afundăm. Nisipul din Hurghada este tasat, cu pietricele mici. De asemenea și în apă sunt diverse pietricele, deci neapărat trebuie să ai pantofi de apă.

Sharm el-Sheik și Hurghada sunt destinațiile ideale atunci când vrei o vacanță iarna ca vara, nici prea scumpă și nici prea departe de România.

O viață ca o vacanță!

7 gânduri despre „Top 5 activități pe care le poți face în Hurghada

    1. Mulțumesc frumos! Eu sunt fana nisipului fin și afânat, în care te afunzi cu picioarele când mergi. Eu am fost la 3 resorturi și nu l-am găsit, dar se pare că nu am nimerit unde trebuie. Într-adevăr, cred că depinde de la hotel la hotel, cum îl îngrijesc, flux/reflux și alți factori naturali!

  1. Am fost la Stella di Mare în perioada 25 iulie-1 august 2021…gust amar…mizerie crasa…furnici în camera, în pat, în prosoape…servirea și la bar și la restaurant oribila…stăteam câte 15 minute la bar pt.un pahar de carton cu apa, pe care evident, o bei dintr-o înghițitura, apoi alte 15 minute pt.alt pahar…servirea, în scârbă, la restaurant…atenție, pt.doritori cu copil mai mare, ni s-a dat camera dubla cu pat suplimentar, un fel de hamac, deși am plătit pt.3 adulti. Noi am plătit extra și am stat intr-o suită cu dormitor și living, 2 bai. Una peste alta, concediul a meritat datorita excursiilor, altfel, de stat în resort, cu burta în sus, la soare, sub nicio formă, în aceste condiții.

    1. Îmi pare rău să aud că într-un an situația s-a deteriorat atât de mult, când am fost eu nu am întâmpinat niciuna dintre problemele menționate! Ați achiziționat sejurul prin agenție sau direct de pe booking? Mulțumesc pentru informații!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.