Ce să vizitezi în Sorrento

Sorrento este cel mai frumos oraș de pe Coasta Sorrentină, se află între Napoli și Coasta Amalfi, iar de aici ai o priveliște de ansamblu asupra golfului și vulcanului Vezuviu.

În apropiere se află Pozzouli, orașul în care s-a născut marea actriță Sophia Lauren. Este o zonă în care se simte mirosul de sulf: Baiae, Bacoli. Augustus, Tiberius, Nero vin în aceasta zonă cu proprietăți curative. Devin locuri imperial și chiar Napoleon ajunge în aceste stațiuni, în perioada în care a cucerit orașul Napoli.

În Sorrento poți să începi plimbarea din Piazza Tasso, principala piață din oraș, de unde pornesc cele mai importante străzi: Corso Italia și Via Luigi de Maio. Aici poți vizita biserica Santa Maria del Carmine.

  1. Biserica Santa Maria del Carmine

Biserica îți atrage atenția datorită turnului și culorii galben ocru. Interiorul este în stil baroc și are tavanul pictat. Se spune că a fost construită pe locul unde au fost martirizați mai mulți creștini pe vremea romanilor.

  1. Palatul episcopal

Palatul episcopal se află pe Via Santa Maria della Pietà, la câteva minute de mers din Piazza Tasso. Aici poti admira luxul în care locuia episcopul, conducătorul bisericii catolice din regiune.

Încă de la mijlocul secolului al VI-lea când s-a înființat episcopia din Sorrento, palatul a fost situat în centrul orașului. Apartamentul episcopal a fost mobilat și decorat cu obiecte, picturi și opere de artă donate de către credincioșii iubitori de artă.

Palatul a fost locuit de către epicop până în anul 2000. Acum poate fi vizitat în fiecare zi de marți până duminică, între orele 10:00 – 19:00. În fața palatului se află catedrala.

  1. Catedrala din Sorrento

Catedrala a fost construită în stil roman în secolul al XI-lea. Interiorul este mult mai impresionant decât exteriorul. Tavanul este pictat și chiar la intrare se află scena Nașterii Domnului, în miniatură.

În plus este exemplificată și viața oamenilor din secolul al-XVII-lea, impresionante fiind detaliile cu care sunt realizate miniaturile.

  1. Via Luigi de Maio

Via Luigi de Maio este strada care duce în port și este absolut spectaculoasă. Sunt multe trepte, dar este o plăcere să le cobori când știi că în capăt te așteaptă marea și o priveliște panoramică asupra portului.

  1. Portul turistic

O plimbare turistică prin port este recomandată pentru a simți atmosfera italiană de “dolce far niente” – să nu faci nimic, ci pur și simplu să te bucuri că ești într-un loc atât de frumos.

  1. Excelsior Vittoria

Excelsior Vittoria este cel mai luxuos hotel din Sorrento care are o stea Michellin și unde a stat mai mulți ani tenorul Enrico Caruso. Pe lângă grădinile superbe, hotelul are și o priveliște încântătoare asupra portului de agrement.

O noapte costă 1300 de euro și ai micul dejun inclus. Chiar dacă nu te cazezi aici, merită să te bucuri de priveliștea oferită spre drumul care șerpuiește spre mare.

  1. Fabrica de Limoncello

Peninsula Sorrentină este faimoasă pentru limoncello, asa că nu poți să treci prin Sorrento fără să faci o oprire la fabrica de limoncello care este la intrarea în oraș. Vezi cum este fabricată celebra băutură pe bază de lămâi, iar apoi poți gusta diverse variante de limoncello.

Eu nu sunt o mare fană a produselor care conțin lămâi, asa că mi-am luat meloncello – o bautură alcoolică care conține pepene galben. De asemenea am cumpărat și bomboane.

De la fabrica de Liomcello ai o priveliște foarte frumoasă asupra întregului oraș Sorrento. Dacă te hotărăști să vizitezi Coasta Amalfi, nu uita să faci o oprire și la Sorrento.

O viață ca o vacanță!

Un gând despre „Ce să vizitezi în Sorrento

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.