Cabana dintre Vii – unde să stai și să organizezi un eveniment ca-n Toscana lângă Sibiu

Eu visam să-mi fac ziua în Toscana, însă cum în contextul actual nu s-a putut, am fost foarte norocoasă că am găsit acest loc care aduce puțin din aerul toscan în România. Situată la o distanță de 30 km de Sibiu, în Apoldu de Sus, Cabana dintre Vii, așa cum îi spune și denumirea este înconjurată de podgorii și păduri.

Totul este amenjat cu foarte mult bun gust și atenție la detalii, până la urmă detaliile sunt cele care fac diferența. Înconjurată de dealuri acoperite de vii și păduri, Cabana dintre Vii este locul ideala pentru a petrece momente memorabile alături de cei dragi. Fie că vii să te relaxezi sau să celebrezi un eveniment important din viața ta, aici găsești tot ce îți dorești.

Cabana are 6 camere denumite după soiurile de vin: Pinot Gris, Neuburger, Fetească Neagră, Riesling, Fetească Albă, Sauvignon Blanc, 3 băi, o bucătărie și un salon cu șemineu și o priveliște minunată asupra pădurii, unui mic iaz și unei păşuni pe care oile își fac apariția din când în când. În camera Fetească Neagră paturile sunt extensibile și poate găzdui patru persoane, fiind ideală pentru o familie care are copii. În total, cabana poate găzdui 12 – 14 persoane și se închiriază numai integral.

Noi am fi stat o zi întreagă doar să admirăm acest peisaj de vis: pădurea, oile cum pasc și norii care își urmează traseul pe cer. Aparatul foto nu poate să cuprindă toată frumusețea pe care ochiul o surpinde. Să-ți începi dimineața cu o asemenea priveliște te încarcă de energie pentru toată ziua.

Foișorul din curte este ideal pentru a organiza evenimente, fie că e vorba de aniversări, zile de naștere, botezuri și chiar nunți, în condițiile actuale în care evenimentele se desfășoara cu un număr redus de persoane.

Pentru cei care vor să-și exerseze talentele culinare, cabana este dotată cu o bucătărie perfect utiliată cu: plită electrică, filtru de cafea, cuptor cu microunde și chiar un cuptor pe lemne. Toată lumea știe că mâncarea gătită la cuptor sau pe plită cu lemne este mult mai gustoasă. De asemenea în foișor e un cuport cu lemne unde puteți face pește, carne sau legume la grătar în timp ce admirați natura, acompaniați de un pahar de vin.

Dacă tot sunteți la Cabana dintre Vii, trebuie să gustați și vinul produs din viile care înconjoară această locație superbă. Noi am băut un Riesling din 2017, alte sortimente pe care le puteți încerca sunt: Pinot Gri și Sauvignon.

Pentru cei care nu sunt pasionați de gătit, Cabana dintre Vii îți oferă posibilitatea să îți alegi propiul meniu stabilit în prealabil cu gazda. Mâncare este foarte gustoasă, se simte că toate ingredientele sunt naturale și sunt gătite din pasiune și cu mult suflet. Eu nu sunt o mare gurmandă și fiind și vegetariană îmi este destul de greu să găsesc ceva care să-mi placă extraordinar de mult, însă mâncarea de la Cabana dintre Vii mi s-a părut absolut senzațională.

În prima seară am ales, supă cremă de ardei – preferata mea și saramură de păstrăv. Pe drum spre Sibiu, am aflat că unul dintre prieteni mănâncă doar piept de pui, așa ca ne-a gatit si un piept de pui și cartofi cu rosmarin la cuptor. Iubitorii de vânat pot opta pentru specialitatea casei: gulaș de vânat și supă de fazan.

Dulciurile au fost o surpriză din partea gazdei. Cea mai bună tartă de prune am mâncata-o la Cabana dintre Vii. Mie nu imi plac dulciurile, dar tarta asta se topea efectiv în gură și îți inunda toate simțurile cu arome. Am mâncat atât de mult încât îmi era teamă să nu mi se facă rău.

Pentru cina festivă de ziua mea am ales ceva deosebit, supă de vin, care este specifică acestei zone si scoici în sos de vin alb. Supa de vin, weinsuppe, este preparată după o rețetă tradițional sasească și îmbină aroma vinului cu cea de scorțisoară. Pentru cei care nu sunt fani fructe de mare, am ales piept și puple de pui la cuptor cu piure de cartofi. În cele din urmă toată lumea a mâncat din toate, așa cum zic și versurile din poezia pe care fetele mi-o compun anual de ziua mea: “Așteptăm mereu cina regală/ Cu antreuri, fripturi sau mâncare vegană“.

Surpriza serii a fost tortul, pentru că de fiecare dată ziua mea mă prinde pe drum, este a două oară când am tort în ultimii șase ani. Chiar a fost o surpriză!Nu îmi plac dulciurile, nu îmi place ciocolata, însă îmi plac fructele, iar mango este preferatul meu. Tortul a fost din mousse de ciocolată, mango și căpșune, un deliciu de care m-am îndrăgostit de la prima mușcătură. Ce a mai rămas am luat acasă pentru a mânca și în diminețile care au urmat și a prelungi cât mai mult senzația de fericire de la ziua mea.

Am fredonat, am dansat, am râs mult, am cântat ca la tonomat o serie de melodii care ne-au marcat copilăria, Micky le citea de pe o listă, iar eu cu Gia le reproduceam cu vocea “noastră suavă și melodioasă”. Într-un cuvânt ne-am distrat, pentru că prietenia dintre noi este cel mai de preț cadou, iar fiecare reuniune a noastră este un prilej de bucurie. Am petrecut până la 6 dimineața, iar acesta este avantajul major al cabanei, înconjurată doar de vii și păduri, nu deranjezi pe nimeni. Poate doar ursul și mistrețul din pădure să se fi plâns de petrecerea noastră care chiar se auzea peste vii și peste dealuri.

Pentru că ziua mea este pe 18 octombrie, am continuat petrecerea și duminică, cu un brunch la care am ales supă de hribi, friptură de rață și vită, tocăniță de ciuperi, asezonate cu varză roșie murată și murături.

Supa de hribi este pe lista de mâncăruri pe care ar trebui să o încerci cel puțin o dată-n viață, s-ar putea să te îndrăgostești de ea și să vrei să o mănânci de fiecare dată când ai ocazia. Este un fel de ciorbă de burtă, care în loc de burtă are hribi, însă mult mai gustoasă. Mie nu mi-a plăcut ciorba de burtă, nici când mâncam carne, însa supă de hribi aș mânca în cantități industriale. Este perfectă după o noapte în care s-au consumat multe licori bahice.

Micul dejun a fost cu produse tradiționale pregătite după rețete locale. Cei care iubesc produsele tradiționale din zona Sibiului au de unde alege dintre slănină afumată, cârnați uscați, brânză de oaie, care chiar are gust de oaie. Totul este pregătit în casă, inclusiv pâinea.

Eu m-am delectat cu zacuscă de hribi și m-am îndrăgostit de dulceața de zmeură.

Cei care merg la Cabana dintre Vii vara sau într-o zi călduroasă cu soare se pot bucura de micul dejun în curte: fie în foișor, pe pufuri, paleți de picnic sau masa amenajată romantic pentru două persoane. Gazda noastră ne-a întâmpinat în prima dimineața cu frusecuri și cănile de cafea în curte. Însă, fiind luna octombrie și nori, era destul de răcoare, așa că am ales să mâncăm în fiecare dimineața micul dejun în salon.

Ce mi-a placut cel mai mult la Cabana dintre Vii, pe lângă poziționare unică, izolată între vii, dealuri și păduri, un avantaj major atunci când vrei să celebrezi un eveniment important din viața ta, este atenția acordată detaliilor. De când am ajuns vineri seara, am fost fascinată de decorul idilc: lumânările aprinse, felinarele, florile, totul desprins din paginile unei reviste de home & deco. Nu mai conteneam să spunem „vai, cât e de frumos!”, iar când am intrat în salon și am văzut cât de frumos e așezată masa și cât de bine se îmbină totul cu stil și rafinament: aranjamentele florale, candelabrele, suportul din buturugă pentru farfurii, am declarat la unison: „nu credeam că există ceva atât de frumos în România!”.

Se vede că cei care au construit și conceput acest loc au pus mult suflet, rafinament și eleganță, iar cei care vor veni aici vor simți toată aceată energie pozitivă. Totul a fost gândit, astfel încât după câteva zile petrecute la Cabana dintre Vii, să pleci cu amintiri care vor dura toată viața.

 

Am fost încântați și de cadourile pe care le-am primit: o sticlă de vin Riesling din producție proprie Cabana dintre Vii, zacuscă de hribi, sirop de zmeură, dulceață de caise și dulciuri din ciocolată de casă de la Gustul din Cămara ta. Dacă nu ajungeți la Cabana dintre Vii, dar aveți drum la Alba Iulia sau Sibiu, nu uitați să faceți și o oprire în Șugag pe Str. Regele Mihai nr. 81, la “Gustul din Cămara ta” pentru cele mai bune siropuri, dulcețuri și cea mai gustoasă zacuscă cu hribi. Totul este preparat din ingrediente bio, fără conservanți și la foc de lemne. Eu nu sunt o fană a dulciurilor, dar cea mai bună dulceață de zmeură pe care am mâncat-o a fost de la Gustul din Cămara ta.

Mulțumesc, Nico, gazda noastră, că ai avut grijă de noi și mi-ai transformat visurile într-un decor de poveste. Cele mai frumoase povești de care îți vei aminti toată viața încep acolo unde îți ai prietenii aproape. Vă mulțumesc și vouă că în fiecare an sunteți alături de mine și îmi faceți fiecare aniversare memorabilă și în fiecare zi din an mă faceți fericită!

Am plecat de la Cabana dintre Vii cu gândul să revenim pentru că locurile în care ai fost fericit, dorești să le revezi.

O viață ca o vacanță!

2 gânduri despre „Cabana dintre Vii – unde să stai și să organizezi un eveniment ca-n Toscana lângă Sibiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.